onsdag 27 september 2017

Jobb efter ekonomiprogrammet

Hej, om jag går Ekonomi programmet juridik, och går högskola efter , vilka jobb kan man få i framtiden då? Du får bland annat läsa ämnen som marknadsföring, ledarskap. Jag tycker att man blir väldigt allmänbildad på ekonomiprogrammet , och det är bra för alla framtida jobb.


Vilka egenskaper ska jag ha om jag . Jag går första året på ekonomiprogrammet och har inte en aning om vilken inriktning jag vill gå i tvåan.

Man kan välja mellan ekonomi och juridik, men jag vet inte vad man kan plugga vidare till efteråt, beroende på vilken inriktning jag väljer. Jag har inte någon speciell dröm efter gymnasiet! Det är, som sagt, bara några exempel.


Direkt efter gymnasiet är det svårt att få jobb och speciellt svårt om man har gått ett högskoleförberedande program. Det finns, alltså, jättemånga olika . Prognosen kommer från Arbetsförmedlingen och uppdateras årligen. Ja, vad kan man tänkas få för jobb efter att man har klarat av ekonomprogrammet ? Och jág undaber svar soarbetslös.

Rapporten tar bland annat upp vilken inriktning som är vanligast, hur de fick sitt första jobb och hur snabbt de fick jobb , var i landet de började . Efter ekonomprogrammet kan du arbeta med kvalificerade redovisnings-, revisions- eller controlleruppgifter, inom bank-, försäkrings- och pensionssektorn. Du kan även arbeta med marknadsförings- och ledarskapsfrågor. Exempel på några yrken du kan söka dig till efter avslutad utbildning vid ekonomprogrammet: Ekonom . Jobb efter examen som ekonom.


Ekonomprogrammet ger dig en bred utbildning och många möjliga karriärvägar. Beroende på om du fördjupar dig inom redovisning, management eller marknadsföring, väntar olika arbetsuppgifter. Du kan exempelvis arbeta som ekonomiansvarig, controller, revisor eller konsult inom. Vad gör våra studenter efter examen? Undersökningarna ger svar på frågor som Var arbetar studenterna någonstans idag?


Hur gick det till när de fick sitt första jobb ? Inom juridik behöver du även kunskaper inom etik, filosofi, psykologi vilket är ämnen som du också kommer att läsa. Efter gymnasiet har du högskolebehörighet och är väl förberedd för utbildningar inom juridik, ekonomi och samhällsvetenskap. Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer inriktningen juridik kan. Programmet är högskoleförberedande, vilket betyder att du efter utbildningen kan studera vidare på högskola inom ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.


Ekonomer och jurister behövs överallt, därför är det lätt att får jobb efter att man gått ekonomiprogrammet , berättar Martin. Vi var på besök på Pwc och där berättade de att man kan bli så kallad gymnasieekonom direkt efter gymnasiet, då får man arbeta mycket med bokföring och sånt.

Jag kommer jobba med ekonomi ett. Detta leder till att du får större möjlighet att erbjudas jobb inom ekonomi direkt efter utbildningen. En praktikplats ger dig även värdefulla kontakter och goda chanser till jobb efter studenten. Efter studenten eller högskolestudier: marknadsförare, advokat, civilekonom, revisor, egen företagare, personalchef, v marknadschef, projektledare, administratör m. Via valbara kurser erbjuds du stora. Programmet ger dig möjligheten att välja mellan en stor mängd högskoleutbildningar och redan under gymnasieåren får du också chansen att starta och driva ett.


Med sikte på jobb eller studier. Ekonomiprogrammet är utbildningen för dig som är intresserad av företagsekonomi eller nationalekonomi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.