torsdag 28 september 2017

Faktatexter för barn

Apr Efter att vi fokuserat på återberättande texter (se inlägg återberättande text) så går vi nu vidare och tittar på faktatexter. Vilka ord behöver vi förstå för att kunna skriva och läsa faktatext ? Här skriver jag en artikel om vikten av barns läsning av faktatexter : minibladet. Det är enklare, större text och mycket bilder.


Flera tusen sidor med lärorikt och underhållande innehåll för barn och ungdomar , skolor, föräldrar, mor- och farföräldrar. Vi använde tankekartan som stöd i skrivarbetet under årskurs och de flesta eleverna använde den självständigt.

För några barn var tankekartan däremot otydlig och de förstod . Eleven övar problemlösning, läsförståelse. May I kursplanen för svenska står det bl. Lättläst text om spindlar. Här hittar du bra fakta om alla världens länder.


I de tropiska och subtropiska skogarna hittas de flesta arter av primater (apor). Aporna tillbringar större delen av sitt liv uppe i träden. Babianer och husarapan är två arter som däremot gärna även går omkring nere på marken.


Mar formulera sig, kommunicera i tal och skrift och anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang.

Här finns bilder och fakta om de djurarter som finns i Nordens Ark, en naturpark som arbetar för att rädda och bevara utrotningshotade djurarter. Parken har främst nordiska,. En webbplats för barn och unga om miljö, indelad i fyra områden som är prioriterade inom EU: luft, vatten, avfall och natur. Feb Som slutprodukt i vårt Rymdentema ska alla barn skriva en egen faktatext. Du kan spela spel och se . För att få förebilder ville vi ta reda på hur faktatexter är uppbyggda.


Vi har pratat om texttypens syfte och tittat på struktur och utformning. Apr De senaste dagarna har vi även läst flera faktatexter om harar. Dessutom ska vi skriva med hela meningar, mellanrum mellan orden och punkt i slutet. Det ska våra barn få lära sig.


Som förälder eller annan vuxen har vi möjlighet att göra skillnad för barnens förmåga att läsa och ta till sig faktatexter. Det finns så mycket att se i vår värld! Så många platser att besöka! Yukiko Duke, Gomorron Sverige.


Visste du att giraffer kan slicka sina öron? Barnens atlas för att upptäcka världen lockar fram upptäckarglädje och . Eller att uttrar håller handen när de ska sova? Det här och många fler fantastiska fakta om små och stora djur får du lära dig i Maja Säfströms lekfulla och vackert illustrerade bok.

Skapande texter där ord och bild samspelar. Beskrivande och förklarande texter, till exempel faktatexter för barn , och hur deras innehåll kan organiseras. Informationssökning i böcker, tidsskrifter och på webbsidor för barn.


Teckning, måleri, modellering och konstruktion. UNICEF kämpar världen över för att stoppa exploateringen av barn. Hur såg dinosaurierna ut?


Dessutom ett register samt en förteckning över de vanligaste dinosaurienamnen och deras betydelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.