onsdag 20 september 2017

Ta bort fläckar på soffa

Att rengöra soffa i fyra steg. Testa alltid produkter och blandningar för att ta bort fläckar på soffan med på en liten, diskret yta innan du behandlar fläcken. Har en tygsoffa från Mio. Skulle vilja få bort ett par fläckar från soffan.


Det rör sig om ganska stora fläckar , dom har ingen färg men tyget är liksom mörkare där eller hur man nu ska försöka beskriva det. Hur gör jag för att få bort fläckarna och få soffan att se ny och fräsch ut igen?

Få bort fettfläck på textil? Följde ditt tips med att ta bort aska på en beige soffa med galltvål men nu har det istället blivit en vit fläck där efter tvålen. Om du har en diskbänk som börjat dra åt sig diverse fläckar som inte går bort mer ren armstyrka, gör såhär: Blanda lika delar bakpulver och citronkoncentrat och stryk ut på bänken. Prova alltid på en dold yta av mattan för att kontrollera färgbeständigheten.


Låt testytan torka helt innan du granskar den. Om testytans färg förändras ska du inte använda . Vanligt handdiskmedel är väldigt effektivt på att ta bort fett även på tyg. Behöver du hjälp med att rengöra soffa ?

Vi ger dig smarta städtips som gör soffrengöringen enkel och effektiv. Säkrare än S men det är bättre att inte ta några risker och välja kemtvätt. Materialet bestämmer vilken behandling som kommer att vara bäst och hur du bäst får bort fläckar och smuts. Den ser ut som en gammaldags fast tvål, alltså som en kaka.


Finns på Ica vid Tabort och andra fläckborttagningsmedel. Den brukar funka tex på barnkläder när fläcken inte går bort i tvätten. Funkade även när vi spillt rödvin på en ljus matta och försökt med alla möjliga medel i över en vecka. Hjälp med att få bort fläckar i soffan ! Vad ta bort fläckar på soffa med? I alla fall så undrar jag vilket medel som är bäst att ta bort enstaka fläckar på en ljus soffa med ? Hur ska jag ta bort fläckar på soffan ? Visst är det tråkigt när favorittröjan får en ful fläck ? Men det går faktiskt att rädda fläckade kläder!


Kolla in våra tips på hur du får bort även de tuffaste fläckarna! När man är på väg ut genom dörren, och sen till ett möte, är på en middagsbjudning, eller precis när du satt dig ned för att mysa med en bok i soffan. Ta lite i taget och sug emellanåt upp med en torr duk tills fläcken försvunnit.


LÄS OCKSÅ: Så får du bort svåra fläckar på mattan. Min sambos kompis var på besök igår, och har lite snyggt torkat av händerna på våran nya soffa !

Tyget går inte att ta bort från dynan så att tvätta det i . Naturligtvis började det regna vilket gjorde att tejpen släppte några mm och släppte in vatten i bilen. När det torkade fick jag ett par stora fläckar på den ljusa tygklädseln. Finns det något medel man kan tvätta bort detta med? Synd bara att han ritade den på vår vita soffa ! Som tur var har vi tvättbart överdrag till soffan. Så vi började med att ta av överdraget, blöta upp fläcken med ättiksprit, och när all färgen var upplöst slängde vi in den i maskinen på grader.


När tvättmaskinen gått klart var överdraget vitt igen! Knepet med att få bort tuschfläckar . Om du hittar en fläck på skinnsoffa , ta tröst i att veta att många fläckar kan tas bort. Man måste vara försiktig när du tar bort fläckar från en skinnsoffa så att inte äventyra integriteten i tyget. Rengör läder soffan med en läder renare efter att bläcket är borta att ta bort eventuella spår av alkohol eller nagellacksremover.


Så lätt hänt och så trist att råka få några droppar rödvin på den vita duken, eller byxorna eller, ve och fasa, den ljusa soffan. Vilken metod man väljer beror förstås på vad man fått fläckar på. Ett fodral på en soffa. Den röda färgen i rödvinet som främst kommer från vindruvans skal är intensiv och svår att få bort.


Något ultimat sätt för alla fläckar finns inte. Men vissa fläckar är svårare än andra, som kaffe med mjölk, banan och rödvin. Jag har en soffa med avtagbar tygklädsel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.