tisdag 26 september 2017

Medellön lärare

Där är männen bara ett år äldre i genomsnitt, men har drygt 8kr mer i medellön. Det är troligen en effekt av att det finns få legitimerade manliga lärare på lägre stadier. Konkurrensen om dessa avspeglar sig i en högre medellön. Lönestatistik för Lärare gör att du enkelt ser om du har rätt lön. Medellöner för detta yrke och andra inom Pedagogi, samt annan nyttig statistik.


Här får du tips och råd om lärarlöner.

Kolla lönestatistiken och jämför din lärarlön hos olika arbetsgivare. Vad tjänar man som lärare ? Du hittar även utbildningar relaterade till lärare. Genomsnittlig-lon-for-larare-i-grundsk.


Nyfiken på vad en lärare, folkhögskola tjänar? Jag har haft olika jobb och gått på olika utbildningar: Maskinoperatör, bilmontör, tolk, lärarassistent, fritidsledare, hemtjänstpersonal jobben är några av jobben som jag har jobbat med och nuvarande jobbar jag som lärare. Bilmekaniker, fritidsledare, tolk och lärarutbildningen är några av utbildningar som jag har gått på. Vår blogg Lärare i Stockholm om skolliv, lärarvardag och pedagogik.


Följ oss på twitter Kunskap, kontakter och inspiration till alla.

Och jag vet att jag tjänar mer än lärare som har mycket längre erfarenhet från en och samma arbetsplats. Framtidens Karriär – Grundskollärare belyser framtidsfrågorna för läraryrket och skolan samt utvecklingsmöjligheter för lärare. Vår målgrupp är främst yrkesverksamma grundskollärare men även sistaårsstudenter på lärarutbildningarna. Många arbetsgivare har satsat på förstelärare, som redan tidigare har fått löneökningar för sina karriärtjänster.


Skolverkets uppföljning av Lärarlönelyftet visar . Fakta om löner inom några olika yrkesgrupper. Lönerna sätts lokalt i respektive kommun och landsting. Medianlönen är den lön som ligger i mitten av lönespannet.


Den ger oftare en mer rättvisande bild av löneläget än medellönen, som kan påverkas mycket av de högsta . Saco har samlat information för dig som arbetar som eller vill utbilda dig till lärare. Undervisa mer, så får du högre lön. Det nya lönekriteriet retar gallfeber på lärare i Uppsala. Detta kommer stressa lärarna ännu mer, säger Lärarförbundets ordförande i Uppsala Louise Plobeck.


Här kommer lite statistik för en speciallärare. Gymnasielärare ungefär lika enligt SCB. Men först går ordet till de två lärarfacken.


De driver frågan att lärare har för låg lön i förhållande till utbildningens längd. Förskollärare har i dag och grundskollärare minst års utbildning på högskola.

Lärarlönerna kommer ikapp och till och med går om skolledarnas löner, visar ny lönestatistik. Att några förstelärare tjänar mer än biträdande rektorer är inget konstigt”, säger Magnus Blixt, tidigare lärare och numera rektor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.