torsdag 29 maj 2014

Skogsmästare ingångslön

Saco har samlat information för dig som arbetar som eller vill utbilda dig till skogsmästare. Vad jobbar man me vad tjänar man och hur ser arbetsmarknaden ut? Medellöner för detta yrke och andra inom Naturvetenskap, samt annan nyttig statistik. Vad tjänar man som skogstjänsteman?


Du hittar även utbildningar relaterade till skogstjänsteman. Visa lön och prognos för: Jägmästare m.

Att få vara ute så mycket som möjligt är något jag strävar efter. Vad kan man kräva för lön inom dessa yrken dock? Ja det är ju inga hisnande pengar, men skulle tro att en ingångslön ligger på strax. Nyfiken på vad en jägmästare tjänar? Tyvärr tycker många arbetsgivare att Civilekonomernas rekommenderade ingångslön är för hög för en oerfaren medarbetare.


Men det är den kunskap, analys- och problemlösningsförmåga som du har fått genom din utbildning som gör att du är värd din lön. Att du behöver kortare introduktion innan du kan visa upp ett . Om det alltså finns en tydlig koppling mellan personlig utveckling, prestation – och lön. I skogen har man ju något som kallas farfarsprincipen, säger Kristofer Jervinge med lite tvivel i rösten.

Den går ut på att ett beslut om lön – eller något annat – måste förankras eller beslutas hos chefens chef. Ingångslönen är troligtvis ganska lika. Lönen beror på dig och dina yrkesval, inte m du är jägmästare alt skogsmästare.


Du får inte högre lön pga du är jägmästare el skogsmästare om du jobbar som virkesköpare. Det är andelen kubik som du köper som är det som premieras¨om vi ser på det yrket. Matte D för att bli jägmästare? Jagmastare_i_arbetslivet.


Källa: Naturvetarnas lönestatistik. Jobbar dagtid på industri med. Nyutbildade jägmästare får snabbt jobb och skogsmästare har ofta ett anställningsavtal på fickan redan innan de hämtat ut sitt examensbevis. Färsk lönestatistik har just landat, hur bra är din lön ? Virkesköpare har blivit ett av det allra vanligaste nybörjarjobben för en nyutexaminerad skogstekniker, skogsmästare eller jägmästare. Har du hängt med ett tag, kan du dessutom få riktigt bra lön – antalet virkesköpare i Sverige lär ha ökat med till procent på fem år.


Den som studerar till skogstekniker har garanterad plats på SLU för fortsatta studier till skogsmästare. Vid Växjö universitet kan man studera till högskoleingenjör i skog och träteknik. Programmet är tre år långt. Tio år efter examen är . Det är ganska lika för jägmästare och skogsmästare.


Det säger Erik Palmqvist som också i år ansvarat för löneenkäten.

Vad som är en rimlig ingångslön beror på din kompetens och. Kolla upp ifall du har rätt lön inför nästa lönesamtal. Lönestatestik för alla Sveriges yrken. Genomsnittlig månadslön och lönespridning efter sektor, yrke (SSYK ) . Answer Jag har inte kunnat hitta någon tillgänglig statistik som besvarar din fråga.


Det som finns på flera fackförbunds hemsidor är rekommenderade ingångslöner , inget annat. Agrifack, som dock nu uppgått i Naturvetarna så jag råder dig att . Förutom att spela fotboll och paddla kajak hemma i. Det viktigaste är att utbildningsvalet görs medvetet,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.