måndag 24 augusti 2015

Byta däck verktyg

Att skifta mellan vinter- och sommarhjul är något som alla bilförare borde klara, eftersom det är samma procedur som om man får punktering. Fälgkors är bra, men drar man . Verktyg för livslängd till ett bra pris! Dessa verktyg kan användas för att byta däck varierar i storlek från 1till 2 inklusive super singlar (bred bas). Många tror att det är krångligt att byta däck själv och att man behöver massor av dyra verktyg , men vad behöver man egentligen?


En bred skruvmejsel eller liknande verktyg för att ta bort navkapslarna.

En domkraft för att lyfta upp bilen om du inte gör det hos en mack där lyftanordning finns. Ett fälgkors som används för att skruva av muttrarna som håller fast däcket. En penna att markera däcken när du tar av dem (tex HB för höger bak). Byta däck själv behöver inte alls vara krångligt – om du vet hur du ska göra, vad som är bra att tänka på och. Däckdemonteringsapparat Chrome.


En mycket stabil konstruktion som möjliggör löstagning av däcket från fälgen i endast två tryck. Oumbärligt för den som ofta byter däck. Nav, balanseringsapparat.

Lär dig hur du kan spara pengar genom att byta däck på din bil själv. Vi visar dig hur du gör det själv på mindre än minuter. Komplett guide från ABS Wheels.


Du kan också byta direkt hos oss! Egentligen är det inte svårt att byta däck själv, det är mest bara omständligt om man inte har ett eget garage och verktyg lättillgängliga. Lossa och veva tills hjulet är löst. Tryck till lite och hjulet lossnar! Så där – nu har hela däcket lossats: Byta däck 6. Så här gör du när du byter däck ! Däcken är bilens enda kontakt med vägen, en aldrig så bra bil blir inte bättre än däcken den rullar på.


En minnesregel är att aldrig dra bultarna hårdare än att du kan lossa dem med de verktyg som vanligen finns med i bilen. Elektroniskt skjutmått, 150mm. Skjutmått för att mäta invändiga och utvändiga mått med en precision på 01mm.


Förgasartestare Tillotson. Låt däcket sitta kvar på ena sidan av fälgen. Få av däcket från fälgen, ta bort slangen. Känn igenom däcket efter vad som har orsakat punkteringen.


Att byta däck involverar samma steg som lagandet av punktering, förutom själva lagandet av punkteringen då.

Pumpa upp den nya slangen bara så mycket . Problemet som gör processen. Skiftnyckel (ev andra standardverktyg för att lossa hjulet). Punkteringslagningssats . Nu är mina däck tvärslut på mina landsvägs däck o funderar på om jag skall nyttja det jag köpt hem för att kränga däcken själv eller ta på mig kostnaden på. MCverktyg -hos oss hittar du allt du behöver!


Köp nya verktyg hos XLmoto. Snabb leverans, lägsta prisgaranti och öppet köp i dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.