måndag 31 augusti 2015

Mexitegel problem

Finns det överhuvudtaget mexitegel längre? Jag har aldrig ens tänkt tanken på att bygga mig hus, så hur det står till i produktkatalogerna vet jag inte. Men jag skulle vilja göra något för denna gnistrande rena och vita sten, för att sona allt ont jag någon gång kan ha tänkt.


Funderar på gör mitt första husköp inom det närmsta, och det är många frågor som dyker upp och oroar, men jag har valt ut en särskild! Tegelfasader och i just detta fall mexitegel eller kalksandstensfasad. Vad är era erfarenheter kring dessa?

Förekommer det alltid sprickor i sådana fasader? Hus i mexisten exploderade i popularitet på 70-talet. Men plötsligt svalnade intresset. Tillverkare av stenen gick i konkurs. Bräckliga själar kan få hjälp av Bostadspsykologen när de stöter på bekymmer med mexitegel eller homestyling.


Säljaren har hela tiden varit öppen med att huset aldrig dränerats men också varit tydlig med att de aldrig haft några som helst problem med fukt I gillestugan. Jag och min arbetskompisar hade en liten diskussion om mexitegel , om hur och varför byggnadsmaterialet blev så populärt under tidigt - tal. Roqagil var lösninge på alla problem i Hallandsåsen, men i efterhand.

Vitt tegel är inte så himla fult om man jämför med brunt mexitegel. Vilken generation av villor är värst? Här hittar du inspiration och inredningsidéer till ditt hem för mexitegel. StyleRoom är Sveriges största inredningscommunity och visar inspirerande bilder från tusentals vanliga svenska hem. Den 2kvadratmeter stora 70-talsvillan i mexitegel utanför Halmstad gick på nästan fyra miljoner kronor.


Dyrt, men värt det för ytans skull tyckte. När det blir problem får köparen vända sig till allmänna reklamationsnämnden eller stämma besiktningsmannen i domstol. Skadorna har främst uppmärksammats i väggkonstruktioner som består av en träregelvägg som isolerats med styrencellplast direkt mot en yttre vindskiva av gips. Undersök fasaden varje år för att upptäcka problem i tid och undvika stora skador. Det går snabbt och enkelt, oavsett om du har tegelfasa putsfasad eller träfasad.


Koppla dessutom bort vattenslangen från vattenutkastaren i god tid innan det blir kallt. Se till att den är frostsäker och självdränerande. Armeringen utvidgas kraftigt när den rostar. Sprickor, fogbruk trycks ut. Volymökningen förstör fogar, ibland också tegelstenar.


I särskilt långtgående fall: murens konstruktiva funktion äventyras. Risk för fuktskador i innanförliggande regelvägg. Utseendemässigt problem.

Många fönster från sextio- och sjuttiotalet har sämre virkeskvalitet och därmed problem med röta och sprickbildning. Idag är många fönster ommålade med täckfärg. Detta för att skydda träet bättre.


Fönstren har många olika yttermått och en viss allmogeromantik gör sig gällande. Vår första tanke var att ha vit färg, men det skulle ge en känsla av mexitegel som vi inte ville ha. Utanpåliggande spröjsar är . Vi funderade på att putsa huset men. Det är annorlunda i ett område där alla hus har ungefär samma nyans, då kan det bli problem om man väljer något som bryter av. Vårt hus har fasad av mexitegel med mörka fogar, det fulaste jag vet.


Vi har målat två sidor (utan att fråga om råd) med en färg som hette Renässans, och den har suttit bra, gör fortfarande efter tjugo år. Tredje sidan målade en svärson, och han frågade om råd i färgaffären, fick reda på att det var felaktig färg . Ovanstående visar att kapillär vatteninträngning går avsevärt snabbare i kalkbruk än cementbruk liksom i tegel, mexitegel och lättbetong jämfört med betong. Vid slagregn på en tegelfasa suger teglet och murfogarna in vatten kapillärt från ytan. Om det förekommer sprickor i tegelfasader så underlättar dessa inledningen . Funderar på att byta ut mexitegel mot panel på vårat hus men är osäker på hur det ser ut bakom.


Hur sätter man upp mexitegel , är det reglat bakom eller vad ? Skulle bli glad för en skiss. Det finns inget problem som är större än lösningen. Hur mår huset du vill köpa?


Fukt och mögel är alltid den stora faran, men varje villageneration har sina problem. Här är några punkter du måste kolla. Letra de Mexitegel Heaven, de Mange Myt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.