måndag 31 augusti 2015

Skogsindustrierna statistik

Här hittar du statistik om skogen och skogsindustrin. Det är viktigt att följa utvecklingen i skogen över tid. Med de långa perspektiv som gäller i skogsbruket är det en uppfriskande motvikt mot det höga tempo som råder på många håll i dagens samhälle.


Med sin naturliga råvara har skogsindustrin och skogsindustrins produkter en nyckelroll i utvecklingen mot ett hållbart, biobaserat samhälle. Kvartalsrapporten har bytt namn till ”Så går det för skogsindustrin” och publiceras 3-gånger per år.

Den redogör för utvecklingen och läget för skogsindustrin och dess delbranscher sågverks-, massa- och pappersindustrin. Skogsindustriernas statistik kring ämnesområdet ekonomisk betydelse. Den svenska skogsindustrin i korthet. Visste du till exempel att av Sveriges skog avverkas per år?


Utöver branschspecifik analys och statistik tillhandahålls makroekonomiska analyser, konjunkturprognoser och annan mer branschövergripande information. Kärnan i avdelningens medlemsservice är bransch- och marknadsanalysen, med månatlig statistik för trä, massa och papper. Det här servicepaketet är ett uppskattat beslutsunderlag som verkligen används av medlemsföretagens såväl i deras dagliga som långsiktiga arbete.

Riktigt spännande läsning och något som vi troligtvis kan diskutera vidare i denna tråd. Vi är starkt kritiska till att så kallade frivilliga avsättningar finns med i någon statistik över skyddad skog, eftersom sådana idag saknar långsiktigt skyd inte är markerade i fält och inte . Inte skönmålning utan officiell svensk statistik ! I län med avfolknings- och sysselsättnings- svårigheter är skogsindustrin en ledande industrigren. Redovisade siffror gäller för orangemarkerade län. Källa: SCB Regional statistik. Sa_gar_det_for_skogsindustrin , presenteras det samlade läget och utvecklingen för skogsindustrin och dess delbranscher sågverks-, massa- och pappersindustrin.


Trävarupriserna är höga och det kommer att bli en brist på cirka miljoner kubikmeter trävaror. USA är fortfarande en liten marknad med det finns förutsättningar för att . CO2-utsläpp, ekonomisk analys och energipotential. Den ekonomiska analysen visade på . Anledningen är en kombination av. För första gången har mer plastavfall materialåtervunnits än deponerats, visar ny europeisk statistik. Det är därför industrin publicerat de starkt överdrivna siffrorna, menar föreningen Skydda Skogen.


Men enligt officiell statistik är mindre än procent av den produktiva skogsmarken i landet formellt skyddad undan exploatering.

Värdet av skogsindustriexporten beräknas dock ha minskat . Ny chef för den näringspolitiska avdelningen blir Magnus Berg från Södra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.