fredag 25 september 2015

Aktuellt nyhetsuppläsare

Sveriges Radio skapade samtidigt en central nyhetsredaktion för både radio- och tv-nyheter. Centralredaktionen tog hand om telegramsändningarna i ett program som hette TV-nytt och som sändes i både TVoch TV2. Dessutom gjorde man en.


De två fasta programledarparen Claes Elfsberg och Cecilia Gralde samt Anna Hedenmo och Jon Nilsson leder Aktuellt. Aktuellt är SVT:s fördjupande nyhetsprogram, som ger dig analyser, debatter och längre reportage. Gårdagens nyhetsankar i Aktuellt hade svårt att hålla sig för skratt vid övergången mellan ämnena.

Nike Nylander från Aktuellt om sorgen över döda katten, utseendefixeringen i branschen och om Macchiarinis ilska. Men efter jobb på kulturdepartementet och Historiska museet är hon nu ett av våra mest kända nyhetsankare. Kurt Aronsson, ny nyhetsuppläsare hos Aktuellt , men vad säger internationella medier om Aktuellts.


Av svetsarlärlingen blev det något helt annat. I måndags sände Aktuellt ett inslag om det bristande förtroendet för mediernas rapportering om invandringsfrågan. En av de som interjvuades var en kvinna som titulerades som pensionerad.


Visst minns vi Gun Hägglund och Sven Lindahl som ofta förekom som nyhetsuppläsare i Aktuellt. Maud Husberg och Ewonne Christensen, TV-hallåor som det då hette. Lennart Hylan Beppe Wolgers m.

Utrikeskorrar som Björn Ahlander, Arne Thorén, Bo Järborg m. Där kom han snart att betraktas som tv:s kanske tyngsta nyhetsankare. Privat var han stor kulturkonsument av film, teater, litteratur, musik och konst. Journalisten Jarl Alfredius, tidigare programledare för SVT:s nyhetsprogram Aktuellt , har avlidit, uppger SVT. På den tiden var tv något så stort att jag undrar om något kan bli så stort i dag. Kanske om ett barn skulle få hembesök av sin egen idol från USA.


Som nyhetsankare i Aktuellt är hon ett av landets mest kända tv-ansikten. Olle Björklund gick genom vårt . Nu berättar Nike Nylander om familjelivet och sexleksakerna från Kina som orsakat mycket glädje. Det har tack och lov aldrig hänt i något olämpligt sammanhang, säger tv-profilen. Enligt exileritreanska medier tvingade soldater en nyhetsuppläsare i tv att alla politiska fångar skulle friges och att den konstitution som antagits men aldrig införts ska börja gälla. Det var ett inslag från Kina av mångårige och erfarne utrikeskorrespondenten Lars Moberg som fick de båda nyhetsuppläsarna Nike Nylander och Jon Nilsson att bryta ihop i Aktuellt -studion på torsdagskvällen.


Moberg hade gjort ett inslag från ett sexleksakslager i Peking där han beskrev innehållet i . Det är inte lätt att alltid hålla masken. Det vet Aktuellts programledare Jon Nilsson och Nike Nylander. När nyhetsuppläsarna skulle göra en övergång från kinesiska potensmedel till nötköttsförbud i Indien så blev det lite för mycket.


Kolla asgarvet här: Har du svårt att hålla sig för skratt ibland?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.