måndag 21 september 2015

Klotnaverlönn

Ympas på stam och får sedan en tillplattad klotform. Fint litet formstarkt träd som blir ca meter högt beroende på stamhöjd. Kompakt klotformad krona med arkitektonisk karaktär.


Små tre- till femflikiga gröna blad. Har tidigare fått tips om bollpil, men jag tror stammen blir för grov i förhållande till den höjd trädet ska hållas nere på (max -m);. Tork-, vind- och salttålig.

Jag tycker det är så synd att många väljer medelhavsträden som olivträ apelsin och citronträ fikon till sina balkonger. De är svåra att övervintra och kräver utrymmen på vintern som är svårt att hitta. Köpte förra våren 2st uppstammade klotnaverlönnar som vi planterade på vår framsida.


Jag kanske är dålig på att googla, men jag hittar inte. Naturligt rundad och tät krona. Ulmus x hollandica Wredei I-III. Smalväxande, som en kägla. De unga skotten guldfärgade, senare gulgröna.


Verkar inte vara drabbad av almsjukan.

Dekorativt, en bra kontrastväxt. Ger höjd men tar inte så mycket bredd. Denna pin hittades av Marie Wilén. Hitta (och spara!) dina egna pins på Pinterest. Klotnaverlönn Acer campestre . Detta kandidatarbete skrivs inom trädgårdsingenjörsprogrammet inriktning design.


Det omfattar högskolepoäng och ingår som en avslutande kurs det tredje studieåret. Det sista av tre fantastiska år i en inspirerande miljö. Jag ångrar inte en sekund att jag valde att lämna en karriär inom produktutveckling och konstruktion . Bennink descrubrió este Pin.


Descubre (y guarda) tus propios Pines en Pinterest. I princip alla gräs trivs i soliga lägen. Undvik tåtel då den är fuktighetskrävande. Några växter för skuggigare lägen.


Avenbok Liguster Järnek både som buske och uppstammad. De har stått där hela vintern. De skulle ha planterats i höstas, men det gick inte. Marken under matjordslagret på tomten där de skulle ha satts är så hårt packad efter .

Intill växer formstarka ännu små buxbomsklot som kontrast mot gräsens yvighet. Trädet är en klotnaverlönn. This Pin was discovered by Anna Hedlund.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.