fredag 25 september 2015

Stellan sundahl självmord?

Han nådde sin största popularitet som programledare i Snacka om nyheter i Sveriges television, ett program som sedan Sven Melander tog över. Hans sista program spelades in den februari . Både vodka och pissljummen päronsoda? Barnbarnjournalen, parodi på Barnjournalen där Fritte Friberg med hjälp av en halv jordglob på huvudet parodierade och själv åstadkom ljudet från . Helt Apropå visar ett axplock av sketcher genom åren.


Med Eric Fritte Friberg. Birgitta Dahl, Sten Andersson och Laila Freivalds – många fick sig en känga i det prisbelönta programmet. Genom Stellans bortgång har Sverige förlorat en av sina mest kompetenta och analytiska underhållare, säger vännen Fritte Friberg.


Tv-personligheten, komikern och skådespelaren Stellan Sundahl avled i dag i sitt hem i Lund år gammal. Han sörjs närmast av hustrun Goldie och dottern Filippa, 8. Dessutom kommer trion Robert, Birgitta och Kalle Rydberg att ingå i ensemblen. Allan Svensson ska spela huvudrollen Erik som inte vågar berätta för sin fru (Carina Lidbom) att han blivit av med . Samt även som konferencier och moderator. Kryddan Peterson arbetar som föreläsare, inspiratör, ledarcoach och underhållare.


Kryddan är inte hans dopnamn, men väl hans artistnamn. Sluttexterna till den sista säsongens. SVT bjuder på en nostalgisk humoråterblick i jul. Nobelpriset på engelska som hette The Prize, som fick Guldrosen vid tv- festivalen i . Gängets Nobelprisprogram The Prize belönades med Guldrosen i Montreaux. Det eftersom han gick vidare till att bli programledare för ett av Sveriges populäraste program vid den tiden, Snacka om.


Foto: Allan Olofsson (SVT). Helt apropå ” belönades med både Guldrosen i Montreux . Den här veckan fyller vi på med både humor och allvar i Öppet arkiv. Vi har som vanligt samlat listan med alla titlar så ni kan hänga med i de senaste släppen.


Ganska hyperaktuella sketcher med Fritte Friberg, Kryddan Peterson, Stellan Sundahl och Lotta Thorell. Medverkande: Lars-Erik Fritte Friberg Christer . Söker en sketch därifrån, den där där som skulle se vem som levde längst, en fotgängare som passerar över gatan eller en rökare. Nån som vet vilken jag menar?


I Kalle Linds bok Högerhumor – Från revykungar till poddliberaler tar han upp den gamla sanningen att svensk satir alltid kommer från vänster och. Westerberg och Olof Johansson är för intetsägande. Den ende som duger är Carl Bildt, mammas gosse, en liten ilsken terrier, som gjord för teve, förklarar komikern Stellan Sundahl. Här är de mest klassiska slagdängorna på CD-SKIVA (alltså bara musiken, det är ingen dvd!).


Häfte med texter medföljer. Välvårdad Boken av Stellan Sundahl hör INTE ihop med tv programmet, jag orkade bara inte göra två .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.