tisdag 22 september 2015

Isolera gammal vind

Idag finns det betydligt mer effektiva material där glas- och stenull fortfarande är de vanligaste. Börja med att ta bort alla uttjänta typer av isolering. Den nya lösullen ska senare sprutas in med en speciell maskin, som även kan användas för att suga ut gammalt sågspån. När vinden är rensad från gammal isolering och tömd . Vi är nyblivna ägare till ett hus byggt -20.


Jag vill redan nu planera för inredningen av vind och tänkte posta mina funderingar.

Här kan finnas lösa bräder med en gammal ihopsjunken isolering av sågspån under. Den som vill isolera yttertaket för att inreda en vind bör kontakta leverantören av isoleringsmaterialet på ett tidigt stadium i byggprocessen. På gamla vindar måste man ofta isolera i två skeden, eftersom avstånden i trästommen kan variera betydligt.


Man behöver också finna en kompromiss i isoleringstjockleken så att inte rumshöjden och boytan blir för liten. Dessutom bör man beakta också det önskade slutresultatet, dvs. Det billigaste alternativet är att själv fylla på sågspån eller kutterspån som är lätta att hantera.


Transmissionsförlusterna för lokalproducerat kutterspån är osäkra men bör ligga någonstans mellan värdena för Cuttercut och sågspån. Det som lönar sig allra bäst är att tilläggsisolera en gammal sågspånsisolering. På vinden finns en gavelkammare som vi använder som sovrum.

Utanför rummet är vinden oisolerad. Vi funderar nu på att isolera den delen. Frågan är bara hur vi går tillväga? Huset står ouppvärmt på vintern. Vår första plan var att spika lister på . Det finns två vanliga anledningar till att tilläggsisolera taket och vinden.


Antingen för att spara energi eller för att få mer plats i huset genom att inreda. Om så är fallet, åtgärda dem innan du börjar isolera. Om vindsutrymmet ventileras via takfoten får isoleringen inte ligga . Att hålla murstocken varm kan därför också ha stor betydelse för klimatet på vinden.


God ventilation på vinden och breda luftspalter i snedtak ansågs nyligen vara ett bra sätt att transportera bort fukt, men enligt en rapport från SP, Sveriges. Exempel: Ett lager av 1mm stenull som har lagts på 2mm gammal sågspånsisolering på en vind. Värmen stiger uppåt och därför är det extra viktigt att isolera taket. Vi hoppas att ”Att tilläggsisolera hus” hjälper dig att isolera ditt hus rätt, med besparingar för både miljön och plånboken som resultat.


Lär känna vägg och vind …………… 10. Välj rätt isolermaterial ……………… 12. Isolera vinden, vilken isolering ska man välja?


I den här artikeln får du tips om isolering och våra vanligaste typer av isoleringsmaterial. Så länge vi har byggt hus har vi också försökt att isolera dem för att hindra vinterns kalla och fuktiga luft att komma in, för att stänga ute sommarens solhetta och för att ändå hålla kvar den goda stugvärmen.

I dag är isolering och . Här har vi samlat ett urval av frågor vi fått från våra kunder genom åren. Om du inte hittar svar på det du undrar över bland dessa frågor och svar så är du välkommen att kontakta oss. Du hittar alla kontaktuppgifter och kontaktfomulär här. Kostnader och besparingskalkyler. Vad kostar en kostnadskalkyl?


Tilläggsisolering av vind genomförs huvudsakligen i fyra moment. Vi använder oss av vacuumsugning som är ett mycket snabbt och hygieniskt sätt att hantera gammal isolering. Kontroll av befintlig isolering. I vissa fall kan gammal mineralull bearbetas och återanvändas. Var uppmärksam på kondens och.


Ett välisolerat vindsbjälklag ställer därför större krav på bralufttätning mellan bostad och vind. Det första du ska börja med är att regla och isolera. Isoleringen ska ej tryckas fast direkt mot taket, då bildas det kondens. För att få luften till att cirkulera använder man sig av wellpappskivor.


All isolering vid nyproduktion, golv, vägg, snedtak, vind m. Kalla, dragiga golv där sågspånen sjunkit eller mineralullen fattas. Väggar och snedtak där sågspånen sjunkit eller mineralullen fattas. Ekofiber kan läggas på vilken gammal isolering som helst.


Enkel metod: kontrollera din isolering själv! Annars kan det få stora konsekvenser – och det gäller inte bara din värmeräkning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.