måndag 28 september 2015

Ränndal montering

Taket är en viktig del av byggnadens skydd mot skadlig väderpåverkan. Det är därför viktigt att montering av takpannor och taktillbehör utförs fackmässigt av perso- ner med yrkesvana eller motsvarande kompetens. Denna monteringsanvisning skall uppfattas som en vägledning till gällande regler, föreskrifter och . Se till att skapa omvikskanter på nederdelen.


Tänk på mm klippmån för omvikskant. Placera vinkelmallen på plåten och märk ut.

Takplåtstäckning vid ränndal. Det blir enklare om man använder . Det finns även ventilerat fågelban används för tak med takfotskil. Om man har problem med snöras vid vinkelränna kan man montera snökrokar.


Snökroken är ett lättmonterat komplement till ditt snörasskydd. Ränndalar är känsliga delar av takkonstruktionen och . Taket kommer att bestå av råspont, papp, läkt och betongpannor. Ränndalen används vid anslutning av tillbyggnader till befintligt tak.

Funktionen är att täcka och leda regnvatten vidare. Icopal underlagsprodukter för montering på fast underlag. Vilken underlagsprodukt du ska välja beror delvis på vilken typ av yttertak huset ska få, men även en rad andra faktorer, t ex hur smidig och snabb produkten är att montera , hur länge det dröjer innan ytskiktet kommer på plats och vilken lutning taket har. Ståndskiva försänkt AMG.


Vindskiva AMG 135x1mm. Nockplåt AMG 180x1mm. För att montera taket behöver du följande verktyg och utrustning. Tack för att du har valt Decra taksystem från Icopal!


Denna anvisning beskriver konstruktionsdetaljer som förekommer på vissa tak. Den är ett komplement till. Denna här foldern ska försöka lotsa er genom monteringen av ert nya tak. Först går vi igenom förberedelser, och därefter kommer vi gå igenom själva monteringen av ditt nya tak.


Monteringsanvisning Decra Taksystem. Läs igenom hela broschyren innan ni börjar så är ni väl förberedda. Täckning för vatten och leder det vidare. Tjocklek: mm mm mm. Finns i blank polyester och GreenCoat Crown BT Matt.


Färdigställ vinkelrännor.

Täta genomföringar och kanter. Regler och rekommendationer för infästning av takpannor. Däremot kan en skruvdragare underlätta arbetet betydligt. Plåten klipps med plåtsax, nibblingsmaskin eller cirkelsåg. Plåtens ytskikt kan skadas av sprutet från klingan.


Rekommenderas på långa tak. Spika fast mot underlaget i belägg- ningens . Vid vinklade tak och ränndalar kan man ibland be- höva skära takpannor. Använd då en vinkelslipma-.


Benders nock och valmtätningsrulle är lätt att montera. Fofplcrfio och börläkfsfäsfe används vid montering av ioksökerheisutrustníng. Rulla ut en längd pâ nockplankan, spika eller häfta. Försänkt Ränndal Svart Försänkt ränndal i svart plåt, läggs emellan två takytor som ligger i vinkel och leder därmed vattnet ner till hängrännan. Tips vid montage av ränndal till Estellefalstak.


Böj upp vattenlåset längs hela ändöverlappet. Lägg på nästa ränndal och viksamman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.