måndag 28 september 2015

Rwandas patriotiska front

Rwandiska patriotiska fronten, förkortad FPR (franska: Front patriotique rwandais ), är ett nationalistiskt politiskt parti i Rwanda. Inlägg om Rwandas Patriotiska Front skrivna av Tine. Rwandas patriotiska front översättning i ordboken svenska - engelska vid Glosbe , online-lexikon, gratis.


Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Rwandas president Juvénal Habyarimana därefter skulle lotsa landet vidare i riktning .

Att bygga upp en stat på nytt där grannar har mördat sina grannar, har varit och är en lång och smärtsam process. Den kanske viktigaste åtgärden för . Regeringen i Rwanda reagerade med att trappa upp förtrycket av tutsierna. Inbördeskriget pågick i två år tills omvärlden ingrep och . Rwanda är på papperet en demokrati med flerpartisystem. I realiteten har landet sedan ungefär sekelskiftet sakta men säkert gått i en allt mer auktoritär riktning, och det är svårt att bedriva riktig opposition.


Fortfarande hör dock Rwanda till biståndsgivarnas favoritländer eftersom det har en välskött ekonomi och är ett av. Rwandas regim nog av hutuextremisters attacker in i Rwanda från den kongolesiska sidan av gränsen.

Nu gjorde Kagames trupper . Jag lärde känna Greg när han och Sheba tog runt mig och Josefin Åkerberg på en förberedelsetur i Rwanda. Planen var att inkludera Rwanda bland de länder vi kunde . De försökte tillämpa samma taktik som de hade använt i Uganda: att vinna över lokalbefolkningen på sin sida genom att behandla den väl och förklara varför de hade gått i stri och först därefter anfalla militära och . De krafter som låg bakom våldet i Rwanda ville att underminera den demokratiska processen och förhindra att fredsöverenskommelsen genomfördes. Bildandet av en bred samlingsregering med FPR försenades även nu. Hutuextrimister uppmanade till mord på dem som ville genomföra avtalet.


Juvenal Habyarimana och Burundis president Cyprien Ntaryamira var på väg från Tanzania där ett toppmöte hade hållits om fredsprocessen i Rwanda. Strider mellan RPF och den hutunationalistiska regeringen pågick i två år. Dagen efter presidentmordet började det som skulle bli ett av historiens mest effektiva folkmord. Habyarimana makten i en militärkupp och inledde förhandlingar med Front Patriotique Rwandais. Nu är Rwandas Patriotiska Front det ledande . Förändringen har kritiserats av Washington och Bryssel för att undergräva demokratin i det centralafrikanska landet.


Ett preliminärt valresultat väntas enligt AFP under fredagskvällen. De flesta bedömare tror på en övertygande . Först i juli, sedan Rwandas Patriotiska front , erövrat större delen av Rwanda upphörde dödandet. Två miljoner hutuer flydde till grannländer, bland annat till Zaire (nuvarande Kongo-Kinshasa) som destabiliserades och som alltsedan dess plågats av den dödligaste konflikten världen sett sedan andra .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.