måndag 30 januari 2017

Dokumentärer om udda människor

Programledare är Sanna Lundell. Jag avskyr såpor, gillar intressanta dokumentärer men kan emellanåt även titta på lite lättsammare sändningar som roar och förströr. På tal om udda företeelser läser jag i Aftonbladet att en forskare söker ”äventyrlig kvinna” som vill föda en Neandertalarbaby…. Hur långt ska vi människor tillåtas att gå? Vi får följa unika svenskar som inte lever som andra, eller inte ser ut som andra, och som är föremål för spekulationer, misstro och fördomar.


Gemensamt för Outsiders är att alla teman passar in på ämnet utanförskap.

There are no stories available. Se TVdokumentär , nyproducerade dokumentärer om fascinerande människor , samhällsproblem. Vi vill slå ett slag för bra dokumentärer. Därför har vi samlat sex tips på dokumentärfilmer vars syfte på något sätt är att göra oss människor till lite bättre individer – och i slutänden jorden en humanare plats att vistas på.


En film om en udda person och hans kärlek till jorden. TVNyproducerade dokumentärer om människor , samhällsproblem. Bra, intressanta och galna – helt enkelt de bästa dokumentärerna som du borde se.


Café ger dig tips på dokumentärer som du måste se. Vill du lämna in ett programförslag till oss?

Eller vill du tipsa redaktionen om något? Om människor som valt att bo långt från staden, men nära naturen. Brittisk dokumentärserie om människor som kämpar med udda missbruk som är på väg att ta över deras liv. Bröt nacken på fem ställen - nu . Udda människor och deras besattheter är Werner Herzogs favorittema.


Här är en av hans tidigaste dokumentärer - ett psykologiskt porträtt av träsnidaren Walter Steiner som satsade på att bli världens bästa backhoppare, men misslyckades för att han hoppade för högt. Få filmer har som denna lyckats . Dramaserier är dramaserier, underhållningsprogram är underhållningsprogram, nyheter är nyheter och såpor är såpor. Men det finns en genre som är knepig, rent av bedräglig, och som framförallt reklamkanalerna är förtjusta i. Jag tänker på alla dokumentärer om udda människor , filmer som . Italiensk dokumentär vann Guldlejonet. Den italienska dokumentären Sacro Gra - Heliga Gra har tilldelats det främsta priset, Guldlejonet på filmfestivalen i Venedig. I brist på andra misstänkta arresteras en trio ton-åringar som inte passar in, med långt färgat hår, intresse för hårdrock och udda läsvanor.


I en närmast parodisk rättegång döms två av dem till livstid och en till dödsstraff. Dokumentären handlar om udda människor som lever i Rom. För dokumentärmakarna Berlinger och Sinofsky blev det början på ett flera decennier. Någon som har lite tips på dokumentärer om människor som blir oskyldigt anklagade och kanske till och med dömda för brott de inte begått?


Har sett Murder on a Sunday Morning och The Thin Blue Line redan.

Skulle också gärna ta emot tips på dokumentärer om riktigt intressanta och lite udda människor. Fredrik ngsson och Filip Hammar ägnar en omgång av sitt tv-program 1höjdare åt att åka runt Sverige och träffa udda människor. Filmare gör dokumentärer.


Erik och Sigvard - de småländska bröderna som lever enkelt och bedriver småskaligt jordbruk - har blivit kändisar som väcker uppmärksamhet . Louis dokumentärer handlar främst om hur han träffar udda och kontroversiella människor eller grupper och spenderar tid med dom och visar dom från från en annan synvinkel. Han lägger fokus på att porträttera människorna bakom åsikterna istället för att bara fokusera på åsikterna, vilket gör att hans dokumentärer skiljer . Skickas inom 1‑vardagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.