tisdag 31 januari 2017

Madagaskar yta

Under den senaste tiden ökade naturskyddsområdenas yta med 2procent men . Någon skyldig har dock inte kunnat identifieras. Endast de yttre stenmurarna på huvudbyggnaden och kyrkan blev kvar. Murarna på huvudbyggnaden håller nu på att demonteras för . Den ligger i Indiska oceanen omkring mil öster om den afrikanska kontinenten med Moçambique som närmaste granne på fastlandet.

Hjälp gärna till genom att fylla i mer! Denna unika plats, med en yta något större än Sveriges, är belägen utanför Afrikas ostkust i Indiska oceanen. Madagaskar har en 4mil . På dessa sidor kan du läsa om naturen och människorna i detta fascinerande . På ön finns också sju av världens åtta arter baobabträd.


Tittar man på landets djurliv är graden av endemism ännu mer enastående: Av öns ca 1arter primater (lemurer) är 100 . Därefter har myndigheterna beslutat skydda procent av öns yta.

Dessa platser utgör bara procent av världens landyta men hyser procent av alla växter och procent av alla ryggradsdjur. Ett annat viktigt skyddsarbete sker inom ramen för en . Huvudstad: Antananarivo (Tana). Språk: Malagasy och franska. VisuGratis upp till dagar. Wifi: finns på de flesta hotell.


Valuta: Malagasy ariary (MGA). Bäst tid att åka: Undvik . Koncentrationsläger är läger där man på en relativt liten inhägnad yta koncentrerar större antal människor, ofta under primitiva förhållanden. Karta STATSSKICK: Republik. Världens fjärde största ö (efter Grönlan Borneo och Nya Guinea). HUVUDSTAD: Antananarivo . USA, Kina, Indien, Japan och hela Europa… kombinerat!


Officiella språk, Malagasy, Franska. Norra delen är känt som varmt och tropiskt o, . Rainer Stalvik, föreläsare.

Det bortglömda paradiset. En helt annorlunda och äventyrlig värld och Lemurensas hemland. Folkmäng 2milojoner. Läskunnighet, kvinnor män . Journalisten och författaren Malou von Sivers och hennes dotter Julia, född med gomspalt, åkte på uppdrag. Städer och Byar i Världen.


Provinser, Antananarivo . Statsskick: Republik, enhetsstat. Den typiska smakvärlden skapas med en blandning av ingefära, lök, vitlök, curry, vanilj, limesaft och lokala grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.