tisdag 24 januari 2017

Hur sjuk ska man vara för att stanna hemma från skolan

Här reder experterna ut hur du kan avgöra om du kan jobba eller bör stanna hemma. De kan dock förekomma i olika grader och det kan vara svårt att veta om man kan arbeta eller bör stanna hemma och vila. Novus på uppdrag av Ipren. Och medan lite snuva inte behöver vara någon större fara kan sjuknärvaron på arbetsplatsen faktiskt . Varför skicka sina barn till skolan om dom är halvsjuka?


Själv skulle jag nog inte skicka iväg min dotter till dagis om hon var lite halvkrasslig, man vill ju inte vara orskaen till att andra barn smittas.

Körtelfeber, hemma från skolan ? Förkyld som fan, ingen feber. Nyser och hostar hela tiden, men har ingen feber just nu. Funderar på om man ska gå till skolan imorgon eller stanna hemma , om det är likadant imorgon. Hur gör ni för att ta ett sånt här beslut?


Måste vara sjuk imorn hjälp! På en punkt står det att man ska stanna hemma om man känner sig förkyld. Jag är förkyld och hostar och har lite ont i halsen.

Borde jag stanna hemma eller borde jag gå i skolan ? Känner skuld så fort man är sjuk - varför? Om du verkligen känner att du är väldigt sjuk så bör du inte gå till jobbet, säger företagsläkaren Urban Svensson. Det händer varje år när folk är tillbaka i skolan eller på jobbet.


Men alla kommer inte att behöva vara hemma från jobbet, säger Linde. Fantastiska färger på löven, kyligare luft och härliga höstkänslor. Men också en period av ovälkomna förkylningar och andra envisa sjukdomar, framför allt hos förskolebarn. Här är några smarta riktlinjer att gå efter! Förskyld funkar inte för mig, så undrar om ni hamstrar här har.


Många är de kvinnor som fått dutta med sina män som är så sjuka att man undrar om de någonsin ska bli normala igen. Men barnen då, vill inte lära mina barn att vara hemma o mysa i soffan för minsta lilla förkylning, har de feber så utan. Jag tycker att man ska vara hemma om man pga sjukdom inte lär sig något i skolan (dvs för trött, behöver inte ha med feber att göra) och -som du själv tar upp- om man utgör en (stor) . Ett barn som har feber eller är så trött och hängigt att hen inte orkar med vanliga aktiviteter, behöver stanna hemma och ta det lugnt. Matilda_00: Hur vet du det?


Har passerat skolan för bra längesedan nu, högstadiets lärande går riktigt långsamt och man missar inget av att vara hemma en vecka eller så med förkylning. Jag själv var utöver enstaka förkylningar iblan frånvarande 3-dagar i månaden pga kronisk sjukdom , ägnade aldrig . Avvägningen när ett barn ska vara hemma från skolan eller inte är inte.

Reglerna bör ta hänsyn både till det enskilda sjuka barnet och men också till övriga barn som kan. Hur sjuk skall man vara för att vara borta från skolan ? När skall mitt barn vara hemma ? När är man frisk nog att komma tillbaka till skolan ? Det är frågor som vi i skola , förskoleklass och fritids titt som tätt får av föräldrar. Självklart kan det vara så att du ändå inte lär dig något i skolan pga depression, men passivitet är vad depressionen vill, om man får personifiera den. Ibland är frågorna ställda utifrån att . Och när man har en bra sjukvård så ska man söka upp den och få den bästa hjälp som vårt samhälle kan erbjuda, allt annat är idiotiskt.


Men småbarn, särskilt i åldern ett till tre insjuknar så pass ofta att det är svårt för föräldrarna att vara hemma hur länge som helst, säger Qvist. När febern är borta kan barnet i princip återgå till vardagen, men en eller flera feberfria dagar är att rekommendera beroende på hur sjuk man varit. Eller ens små barn och tonåringar? Förstår hon inte skillnaden på små barn och vuxna? Och varför tycker hon att det är rimligt och ok att stanna hemma om man går i sexårs?


Allmänt kan sägas att ett barn som har feber eller av annat skäl är trött och hängigt på grund av sjukdom har rätt att stanna hemma och ta det lugnt. Här gäller att man i samråd med förskolepersonalen använder sunt förnuft för att avgöra när och hur länge barnet skall hålla sig hemma när det sjukt. Vad är skillnaden annat än skolplikten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.