måndag 23 januari 2017

Gamla däck återvinning

Designmöbler av gamla bildäck. Det australiska företaget Retyred omvandlar gamla bildäck till designmöbler. Måste vi som däckverkstad ta emot gamla däck kostnadsfritt?


Får jag som har en större verkstad ta emot uttjänta däck från en mindre bilverkstad eller bensinstation? Det är konsgräsplaner, ridbanor och s.

En del uttjänta däck används till sprängmattor, fendrar eller annat. Vår uppfattning är att då har producentansvaret upphört för vår branschs del. Vad kan jag göra för att bli av med mina gamla fälgar med däck utan att behöva betala 2kronor hos en återvinningscentralen? Helt otroligt att dom tar betalt för att ta emot gamla däck för återvinning , då slutar dom tyvärr oftast på ställen där dom inte ska vara.


Gamla cykeldäck kan lämnas in hos en cykelåterförsäljare eller lämnas på återvinningscentralen. Vi återvinner alla gamla däck när du köper nya eller byter däck. Detta enligt Naturvårdsverket och Miljöverkets riktlinjer.


Tysklan Irlan Schweiz, England.

Sverige är en föregångare när det gäller att återvinna däck. Tyvärr kommer det nog att bli mer däck slängda lite var stans, säger Urban Rydberg. Vad händer då med ditt gamla utslitna däck i återvinningsprocessen? Du kan lämna in dina gamla däck där du köper nya eller på en återvinningscentral. Du får inte lämna däcken i fastighetens grovsoprum.


Dina slitna bildäck blir till konstgräsmatta på fotbollsarenor eller till gungor för barnen. Eftersom gummit kan återanvändas och återvinnas är det viktigt att du lämnar in dina gamla däck. Sedan i måndags tas gamla , uttjänta bildäck emot utan kostnad på återvinningscentralen Övreskog i Ulricehamn.


Tar återvinnings stationerna emot dom eller är det ngn annan som gör det. Har du gamla däck du vill bli av med? Då kan du lämna här för Återvinning , det är kostnadsfritt. Rangsells hämtar vidare för bästa miljöverkan. Vi tar endast en liten summa för arbetet med att montera av däcken från fälgarna.


Hanteringen finansieras via en återvinningsavgift som läggs på nya däck som säljs. För närvarande är avgiften kr per personbilsdäck. Insamlingen omfattar förutom däck för personbilar även däck för .

Bild på sprängmatta Bildäck innehåller värdefullt material som helt eller delvis kan återvinnas. Det kan ske via regummering av gamla däck , som materialersättning i produkter eller som en ny produkt, exempelvis sprängmattor. Genom att återvinna däck spar vi på ändliga naturresurser. Runt om i världen samlas kasserade bildäck på hög. Under årens lopp har det handlat om miljontals ton med gummidäck i stadigt växande avfallshögar.


Process för återvinning , miljö och hälsa. Sedan gummidäckens intåg har återvinning och hantering av gamla däck varit ett stort . FINSK DÄCKÅTERVINNING AB. Producenternas och mottagningspunkternas hemsidor. Däckproducenterna är skyldiga att återvinna de däck de släppt ut på . Men jag var inte helt hundra och ville inte stå där som ett fån så jag kollade upp det i efterhan säger Fredrik som hade en tanke i bakhuvudet om att han läst något om att verkstäder ska ta emot gamla däck gratis. Han satte sig i kontakt med Svensk däckåtervinning AB (SDAB) och fick det bekräftat.


Däckåtervinning är enkelt och ekonomiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.