fredag 27 januari 2017

Lyftanordningar och lyftredskap

Ett stort antal människor använder dagligen lyftanordningar och lyftredskap. Olyckor eller tillbud inträffar till exempel vid koppling av laster, personlyft och uppställning av mobila maskiner. På de här sidorna vill vi förklara hur reglerna . Här har vi samlat våra lyftanordningar och lyftredskap , och du hittar dem under respektive produktkategori. Arbetsgivaren har ansvaret.


Hör gärna av dig om du vill ha hjälp att hitta rätt lyftutrustning eller om du vill veta mer om våra produkter.

Här hittar du våra kontaktuppgifter. Lyftanordningar och lyftredskap är arbetsutrustning vars användningsområde är att lyfta, sänka, förflytta eller säkra last i form av människor eller gods. EG-direktiv ska bytas ut mot ordet EU-direktiv.


Deltagarna lär sig koppla och använda lyftredskap effektivt och utan att säkerheten sätts på spel. Därmed ökar produktiviteten, samtidigt som risken för skador på människor och material minskar. Namnförtydligande: Datum. Följande skall då särskilt undersökas: 1. Senaste gällande version finns alltid att söka på Steelnet.


Endast versionsnummer som slutar med.

Interna regler för användning av lyftanordningar och lyftredskap. Som arbetsgivare har man ett stort ansvar för personalens arbetsmiljö. En del i det ansvaret är att säkerställa att eventuella lyftanordningar och lyftredskap som den anställde är angiven att använda, uppfyller grundläggande hälso- och säkerhetskrav enligt gällande lag. Dessa krav regleras i EU-direktiv för . På kursen Lyftanordningar och lösa lyftredskap lär du dig göra korrekta riskbedömningar inom lyftområdet. Du får kunskap om viktiga C-standarder inom lyftområdet, blan.


För entreprenörer som använder lyftanordningar och lyftredskap skall det finnas dokumenterade praktiska och teoretiska kunskaper med avseende på säker användning av utrustningen. Utbildningen vänder sig även till personer som arbetar som lastkopplare m. Målgrupper: Kursen vänder sig till operatörer av lyft- anordningar och lyftredskap , arbetsledare, skyddsombud. Innehåll: Kursen, som omfattar både teori och praktik, behandlar de lagar och regler som gäller för lyftanordningar. Kursen anpassas efter aktuell arbetsplats lyftutrustning och operatörernas utbildningsbehov.


Användning av lyftanordningar och lyftredskap. Originalet förvaras hos : Kopia till förare. Denna branschtolkning är inte juridiskt prövad.


Det är alltså inte ny information men det är ändå viktig information som kan innebära katastrof om informationen inte tas i åtanke. Vissa maskiner som är tillämpade för annat .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.