måndag 30 januari 2017

Vibrationsträning

Vibrationsträning är en träningsform som utförs på en elektrisk vibrationsplatta. Avsikten är att träna effektivare än vid traditionell statisk träning, genom att samtidigt stå på en vibrerande platta. Vissa hävdar att metoden ger mycket god effekt på muskeluppbyggna skelett och hormoner.


En svensk metastudie (1) menar att . Ställ dig på träningsplattan i tio minuter och få samma träning som ett gympass.

Träning med vibrationer är ingen nyhet utan användes redan på 60-talet av ryska. Genom vibrationsträningen på våra PowerPlate maskiner uppnår man en bevisat större effekt på bråkdelen av . Efter att ryggen kraschade för några år sedan har min träning blivit eftersatt. Min rygg klarade inte längre av löpning och efter en tid försvann all kondition. Efter tre veckors vibrationsträning på Salubis så studsade jag, utan att tänka mig för, ut i . KAN VIBRATIONSTRÄNING MINSKA SMÄRTAN (Läs hela studien här).


Examensarbete Karolina Riis Emelie Forsberg. Sammanfattning Den här prospektiva interventionsstudien bygger på en teori .

Power Plate vibrationsträning är ett mycket effektivt komplement till gymträning och har stor effekt på bentäthet, naturligt tillväxthormon och ledproblem. Det senaste decenniet har användningen av olika vibrationsplattor för träning blivit allt vanligare. Träningen saluförs med skiftande argument och efterfrågas av konsumenterna. Ett ökat intresse för VT noteras även från vårdgivare och träningsinstruktörer. VIBEROOM beläget i Djursholm Djursholm.


Hur fungerar en vibrationsplatta? Med kontrollerade helkroppsvibrationer överförs multidimensionella mekaniska vibrationer (populärt kallad 3-dimensionella) i vertikal riktning till kroppen via Easy . Mekaniska vibrationer på rätt frekvens och amplitud förorsakar reflexartade muskel sammandragningar. Musklerna aktiveras och tränas och kroppens ämnesomsättning, blodcirkulation och bentäthet ökar. Plattan kan användas i många olika tränings- och behandlingsformer. På låg frekvens ges en massageliknande effekt som är bra vid start av rehabilitering, för balansträning, avspänning och blodcirkulation.


På högre frekvenser ges . På Bokadirekt kan du hitta och boka t. Gå in där och boka Dina träningspass. VILL DU BLI STARKARE I KROPPEN MEN HAR SVÅRT ATT AVSÄTTA TID TILL TRÄNING? På bara min får Du samma effekt som ett timmars gympass!


Det finns idag många forskare och ingenjörer som arbetar med vibrationsträning och samtliga är överens om att detta är en del i dagens och framtidens träningsmetoder både bland idrottare, vanliga människor som vill må bättre, inom sjukvården, äldrevården och rehabilitering.

Det finns idag inga kända biverkningar av . Det är skonsamt mot leder,. Den nya träningsformen har. Skall du träna med vibrationsplatta?


En vibrationsplatta är ett bra träningsredskap när du skall träna och gå ner i vikt. Första gången jag såg en vibrationsplatta tyckte jag inte att det såg mycket ut för världen, men jag hade helt klart fel. Jag läste att minuters vibrationsträning tre gånger i veckan räcker för att öka muskelmassa, öka blodcirkulationen, öka uthålligheten, bränna fett, som cellulitbehandling och stärka benmassan. Jag tyckte att detta lät lite väl optimisktiskt, och kollade vilka forskningar som gjorts med vibrationsträning på .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.