fredag 30 juni 2017

Bila källargolv avlopp

Källaren som vi duschar i vågar man knappt befinna sig i eftersom avloppet där nere är helt stoppat. Bila upp källargolvet för att byta avlopp under huset? Denna artikel täcker in de delar som handlar om hur du undviker fukt framförallt underifrån med källargolv osv.


Jag skall bila upp ett ca 1kvm hål i golvet i ett rum som jag skall ner med avlopp , så det jag funderar på är skall man hyra en maskin å göra detta eller räcker datt köpa en borrhammare med bilnings funktion ? Innan jag börjar renovera golv måste dessa ersättas.

Plugga plastavlopp provisoriskt i källare, vad är bäst. Måste de gamla rören bytas? Avloppsledningar i källargolv och i marken på tomten kan undersökas med TV- inspektion. Med en sådan kan man upptäcka synliga skador, som sprickor och hål i rören.


Vanliga fel, som svackor i rören på grund av marksättningar och rötter från träd som växt in i rören, kan också upptäckas. Renovering av gammalt källargolv. Värmeisolering och uttorkning. Man kan också installera en radonsug som .

Relining av rör under källargolv i villa i Älvsjö. Villaägaren har haft problem med stopp i avloppet varpå det visade sig att befintliga rör under golvet i källaren måste bytas eller renoveras. Efter att i slutet av augusti ha fått . Det gäller max meter i ett 5-10cm tjockt källargolv. Avloppet kommer vi själva lägga på plats men ifyllnad kan eventuellt bli aktuellt.


Vi har också ett gammalt pannrum där klackarna från . Det kan du göra själv genom att hyra en ordentlig Hilti för att bila upp golvet. Det yttre, om du lejer ut det, är svårare att gissa på. Vi håller på att köpa hus förhoppningsvis. Hej på er alla husproffs! Det är lite av ett renoveringsobjekt, och det kan vara så att vi kanske måste byta ut alla avloppsrör.


Alltså det är kommunalt avlopp , så allting utanför huset är ok. Men avloppsrören inne måste nog bytas. Vet inte riktigt hur detta funkar. Det bästa sättet, har jag förstått, är att bila upp, isolera och gjuta en ny platta.


Detta har vi just nu inte tid med. Istället söker vi en alternativ lite mer temporär lösning för några års användning (innan rören måste bytas i golvet) i form av någon slags golvvärme.

Vet ej om jag använder rätt ord nu men rätta mig gärna om jag har fel. Eftersom det bara är ca i tak i källaren vill vi . Vi kommer troligen att behöva byta avloppsrören i källaren som ligger under stengolvet. Det är säkert 6-meter golv som behövs brytas upp. Kallas det att byta avloppsstammar?


Någon som gjort det i sitt hus och vet hur man gör . Då får du även alla avlopp där du vill ha dom! Familjen hade stora planer för den ruggiga källaren fylld med spindlar. Det är hit vi längtar efter en lång dag på jobbet!


Vi bestämde oss för att även bila upp golvet till avloppet i tvättstugan så att samtliga avloppsrör i hela källaren kan bytas ut. Det är ju lika bra när vi ändå har bilningsmaskinen (eller va den kallas) här, och när rörmokaren ändå är igång. Det var riktigt tur att vi tog det beslutet. Bara bilningsmaskinen nuddade . Vi har precis blivit klara med en badrumsrenovering i vår källare. Nu är det äntligen klart och det enda som återstår är att inreda, ett badkar på tassar, en bänk, en kandelaber och kanske en smakfull . Golvsågning används främst för att såga rännor i golv där det sedan placeras.


Bilning av 200m² källargolv. Rivning av eternitfasad. Miramix bilar källargolv i samband med renoveringen. Nu är det så at golvet är vanligt gjutet källargolv med ett stort avlopp.


Kapa och bila upp en ränna även till det ställe där du ska ha toaletten samt till ett ställe under badkaret för en golvbrunn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.