fredag 30 juni 2017

Vad är linkedin

Vi har alla varit nybörjare på LinkedIn någon gång och i den här artikeln ger vi några tips till dig som precis har kommit igång med LinkedIn. LinkedIn är världens största professionella nätverk på nätet med över 4miljoner användare. Internetanvändarna finns på . Linkedin (i marknadsföringsammanhang även skrivet LinkedIn ) är en webbtjänst där man kan sköta sitt professionella nätverk.


Tjänsten är inriktad på att skapa en mötesplats mellan arbetssökande och företag. Den fungerar också som ett forum där individer kan återknyta kontakten med gamla kollegor.

De undviker att göra följande misstag på LinkedIn. Läs och dela gärna artikeln så fler får ta del av tipsen! Det är en webbsajt där du kan sköta ditt privata och professionella nätverk. Vad är LinkedIn för något? Du hålls alltid informerad om var dina kontakter . Här listar vi våra bästa LinkedIn -tips för hur du skapar en kraftfull LinkedIn - profil.


Allt från statusuppdateringar till bild och profilbeskrivning. CV är det du gjort förr – Linkedinprofilen är dit du är på väg. Att skriva en intresseväckande sammanfattning är det som flest missar.

För snart ett år sedan köptes LinkedIn av Microsoft, och många undrade vad som nu skulle hända med det förlusttyngda affärsnätverket. I tre bloggposter framöver kommer jag att hjälpa nya användare att förstå nyttan me och lära sig använda, LinkedIn så effektivt som möjligt. Ordet professionella syftar på att du på LinkedIn främst representerar dig själv i din professionella, . I allmänhet är din profil synlig för alla medlemmar på LinkedIn som är inloggade på LinkedIn.


Tio tips för hur du kan optimera din Linkedin profil: 1. Foto - visa ditt professionella jag: Välj ett foto som visar ditt aktuella och professionella jag. Det allra vanligaste är att man . Det är viktigt att underhålla sin Linkedin -profil – men allt handlar inte om vad du lägger till. Att ta bort information kan vara lika väsentligt. Inför en anställningsintervju kommer rekryteraren eller företaget med största sannolikhet kolla upp dig på LinkedIn.


Här är fyra saker du bör radera. Kopiera sedan in texten i LinkedIn. Skriv berättande, personligt, vad du kan hjälpa till me vilka problem du löser, vilken som är din idealkun resultat du fått, vad du vill göra eller åstadkomma.


Summeringen är inte en plats för att skriva ditt fulla cv. Jörgen Lindqvist är grundare av contentbyrån Content Analytics som fokuserar på teknik- och it-bolag. Han var tidigare chefredaktör på Computer Sweden, har bevakat och påverkat it-branschen i tio års tid.


Jörgen har även jobbat inom techmedia i Silicon Valley och bevakat den nordiska Life . Du kan kopiera och klistra in länken om du vill dela den med andra.

Den här länken visas inte om du inte har en offentlig profil. Medlemmar i vissa andra länder har offentliga profiler som börjar med en landskod på två tecken, beroende på vilket land de tillhör. Skapa en LinkedIn profil. Målet med en Linkedin profil är att skapa en sida som visar vem du är , vad du är kapabel till och vad du har gjort. Denna information används av människor över hela världen, av arbetsgivare och företag för att träffa nya människor, skapa kontakter och knyta band.


Börja med att skapa ett konto så att . Om din LinkedIn -profil inte kan berätta vem du är och vad du kan, kan din nästa stora chans försvinna utan att du ens vet om det. När jag är rekryterare och får ditt cv med länken till din Linkedin -profil så klickar jag på den länken – och pang – då ser jag att vi har tre gemensamma kontakter och att du har fyra. Ett vanligt misstag är att beskriva tidigare roller på ett alltför abstrakt sätt, så att det blir svårt att förstå vad du har jobbat med. I framtiden kommer vi bara titta på din Linkedin -profil.


Allt tyder på att det är här det kommer att hända. Men Linkedin är så pass mycket mer. Det finns inga konkurrenter att tala om som vi ser det. En bra presentation av dig på Linkedin är viktig för att göra ett gott intryck på rekryterare och framtida arbetsgivare.


Du kan hämta in information, diskuttera, posta . Innan du börjar jobba med din Linkedinprofil, är det bra att fundera på vad syftet med profilen är och vilka du vill nå ut till. Nästa steg är att skapa eller uppdatera profilen för att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.