onsdag 28 juni 2017

Värdera mark

Fastighetsförmedling och rådgivning för jord- och skogsbruk. Vi finns representerade med kontor i hela Sverige, alltid redo att hjälpa dig som vill köpa eller sälja skog, mark och gårdar. Att värdera en skog är ofta komplicerat eftersom en mängd olika faktorer behöver tas med i beräkningen. Nu har vi dock gjort det lite enklare för dig! Fyll i formuläret nedan, så får du en uppskattning av hur mycket din skogsfastighet kan vara värd vid en försäljning.


Vi på Lantmäteriet har lång erfarenhet av att värdera jord- och skogsbruksfastigheter och har sedan länge också förvaltat och utvecklat metoder för fastighetsvärdering.

Vi genomför däremot inte några värderingar utanför den egna förrättningsverksamheten. För beställning av värderingsuppdrag hänvisar Lantmäteriet till . Värdeindikatorn i vår fastighetsförmedling jämför din fastighet med vad våra fastighetsmäklare förmedlat jordbruks- och skogsfastigheter för i ditt område. Vill du veta vad som gäller just din fastighet? Kontakta Sveriges största mäklare av jord- eller skogsbruksfastigheter.


Fyll i värden för en snabb värdeindikation på din skogsfastighet. Du hittar värdena i din skogsbruksplan. Har du ingen använder du knappen snittvärden för att få fram statistisk data som underlag för värdeindikationen. Vid skogsbesiktning bedöms inte bara skogsbruksplanens kvalitet utan också värdepåverkande .

Räkna ut värdet på din fastighet. Finns beläget i Norra sthlm området ca. Någon som har koll på denna mark vad den kan vara värd(mpris), eller är det vanlig fastighetsmäklare som ska värdera detta?


Vi har haft två olika mäklare för att värdera det stycke mark vi är mycket intresserad av att köpa. Köpa loss lite mark från grannfastigheten? Få koll på värdet direkt!


KartdataImage may be subject to copyright. Abstract (Swedish): Att värdera mark med byggrätt är en komplex process. På marknaden föreligger en osäkerhet om markens värde, vilket förlänger överlåtelseprocesser och fördröjer nyexploatering. Samtidigt beskylls kommuner för att konsekvent sälja sin mark för billigt till potentiella exploatörer.


Det rätta är givetvis att låta värdera mark och byggnader objektivt och ha den värderingen som grund för fortsatta diskussioner. Om värderingen då visar sig vara ett hinder för att affären skall gå vidare så får väl våra kommunalråd från Moderaterna och Centerpartiet i alla fall glädjas åt att stödet man gav till . Om det saknas sådana uppgifter bör tomtarealen avse den mark som faktiskt hävdas som tomtmark. När det gäller småhusenheter med många byggnader finns ofta lekplatser, grönområden .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.