tisdag 27 juni 2017

Tidslinje historia epoker

De går ganska bra att tillämpa på både kinesisk, indisk och amerikansk historia. Det är också viktigt att komma ihåg att dessa epokindelningar är efterhandskonstruktioner. De människor som levde under medeltiden visste inte . Epoker - att dela in historien. Genomgång (11:28) av historieläraren Mattias Axelsson som ger en introduktion till tideräkning och epoker.


På Skolplus trevliga webbsida hittar du en lättöverskådlig interaktiv tidslinje som visar konst från renässansen fram till idag.

Här kan du bland annat . Dante Alighieri: Den gudomliga komedin. William Shakespeare: Hamlet. John Milton: Det förlorade paradiset. Daniel Defoe: Robinson Crusoe. Edgar Allan Poe: Svarta katten.


Fjodor Dostojevskij: Brott och straff. Historiska epoker - tidslinje. Epokindelningen har skett på olika sätt på olika tider i historien på samma sätt som att olika kulturer också räknat tid på olika sätt.

Innan vi fick en gemensam tid så var det . Forntid är en tid för mycket länge sedan. Den kallas också förhistorisk tid. Denna tid kallas istiden. Sverige och det kom växter, djur och människor.


Människorna levde på att jaga, fiska och samla växter som gick att . Vår historia är en linjär historia från begynnelsen till nu. Men med hjälp av epoker kan vi urskilja händelser, strömningar, idéer som har haft en större inverkan på vårt sätt att leva. Dessa ”stora” idéer och händelser har ibland spridit sig till den grad att den påverkat oss än idag. Meningen var inte att den skulle kallas för medeltiden ,det berodde på att det var en mellanperiod mellan Antiken och renässansen och att de två epoker innebar positiva händelser i jämförelse med medeltiden. De stora händelserna inom medeltiden är folkvandringen där det bildades nya rike och till och . Detta är en tidsaxel över Sveriges historia.


Vi kan göra en kronologi bakom oss och placera in händelser och personer i en kronologisk tidslinje. När dök demokratin upp för första . Allmännyttans imponerande historia kan delas in i sju epoker , var och en med sina utmaningar och särdrag. Källa: Göteborgs stadsmuseum . Krigs- och krisåren vid seklets början innebar fortsatt svåra levnads- och bostadsförhållanden.


Dessa blev emellertid bara tillfälliga, och bostadssituationen förblev eländig för de flesta under hela perioden. Mnet historia behandlar all tid som förflutet fram till idag.

Han lyckades ena riket för första gången och bana väg för Egyptens storhetstid som indelas i tre epoker – Gamla riket, Mellersta riket och Nya riket. För att göra detta enklare delar vi människor in den i tidsperioder, eller historiska epoker. Under åren mellan dessa epoker försvagades centralmakten, riket splittrades och präglades av oro och flera kungar som regerade samtidigt. Den europeiska epokindelningen. Obs i denna uppgift skiljer man inte på allmän europeisk (egentligen syd- och västeuropeisk) och svensk historia.


För ett nyanserat svar ska du göra två tidslinjer ! Hyra av bostad betraktades länge som ett privaträttsligt förhållande mellan två jämbördiga parter – hyresvärden och hyresgästen. Webbplatsen innehåller uppemot 2artiklar och ett stort antal filmer. Det finns även en tidslinje med handelns historia i årtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.