tisdag 27 juni 2017

Skatteverket id06 böter

Bötesbelopp vid brister i den elektroniska personalliggaren. Eller på ren svenska: Hur mycket pengar måste man . Att föra personalliggare innebär att du varje dag ska anteckna vilka som är verksamma i din lokal och när. Företag som bedriver restaurang-, frisör- eller tvätteriverksamhet ska föra en personalliggare och i denna dokumentera identifikationsuppgifter för näringsidkaren och för de personer som är verksamma i näringsverksamheten. Undantag gäller i vissa fall när bara ägaren eller .

När ska Skatteverket ta ut. Personalliggaren får inte. Det står också att jag som näringsidkare ska hålla företagets personalliggare tillgänglig för byggherren och Skatteverket. Betyder det att jag ska registrera i två olika . Det har Skatteverket nu beslutat.


Nu backar Skatteverket och återbetalar på över en halvmiljon kronor till företag som felaktigt fått betala kontrollavgifter. Minst företag kommer att återfå . FAKTA Slarv straffar sig.

Om Skatteverket gör återbesök och personalliggare . Skatteverket kan göra flera kontroller under ett år och får förelägga arbetsgivaren att följa reglerna och kan koppla på ett vitesbelopp ( böter ) till sina krav. Då börjar företaget ta ut ett vite på 5kronor per gång av entreprenörer vars anställda inte följer regler för identifiering. Nu råkar jag vara en av dem som jobbar inom byggsektorn, och med regler som trädde ikraft förra året, så har vi ett krav på oss att Identifiera oss via ett IDsystem där vi loggar in och ut när vi kommer och går ifrån arbetsplatsen, glöms detta av så straffas vi av dryga böter , Tyvärr så har nog inte skatteverket förstått hur en . Sådana så kallade ”personalliggarpliktiga” byggarbetsplatser ska dessutom anmälas till Skatteverket vilken är den myndighet som sköter kontrollen av reglernas efterlevnad. Lagen är dock otydlig i vissa avseenden och lagstiftaren har även medvetet lämnat tolkningsfrågor till rättstillämpningen, i praktiken . ID-kortet som den i dag bästa lösningen för . Det är när skatteverket kommer på besök som böter för icke registrerade medarbetare kan bli till en fråga.


Dessa böter skall betalas av arbetsgivaren inte arbetstagaren, dvs din restaurangchef. Man kan alltså inte få böter eller vite av Skatteverket för att man inte har ett . I laglig mening upprättas personalliggaren för att Skatteverket skall kunna utföra kontrollbesök och verifiera att svart arbetskraft inte används. Elektroniska personalliggare införs i hela byggbranschen fr. Saknas personalliggaren kan man drabbas av sanktionsavgifter vilket innebär att man får böta om man inte har elektronisk personalliggare. Du som byggherre har ansvaret för att hålla . De uppgifter som samlats in i enlighet med IDska sparas i två år och ska hållas tillgängliga för eventuell granskning av Skatteverket.


Om en anställd hos en uppdragstagare inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.