måndag 26 juni 2017

Kakelskärare test

En kakelskärare är oumbärlig när du ska sätta upp kakel. TEXT: KATARINA CONNHEIM FOTO: ANNA SIMONSSON. Testpanelen tyckte att det var en mycket bra skärare med smarta . Jämför priser och läs recensioner på Elverktyg. Välkommen till PriceRunner!


Här finns våra kakelskärare , både manuella och eldrivna.

Om du inte är så van att arbeta med kakel så bör du ta reda på lite tips och trix innan du börjar, exempelvis varvtal och viss teknik kring kapningen. En elektrisk kap kan säkert vara bra (har ej testat) men jag är rätt säker på att det går betydligt snabbare att knäcka med en manuell skärare. Bara att mäta, ritsa och knäcka, går på typ sek per platta. Kakelskärare - Verktygsproffsen.


Brottkanten blir säkert lite grövre med en manuell kakelskärare men alla brottkanter kommer ändå att . Vi får ibland frågor från privatpersoner om hur man enklast kapar hårda plattor. De har haft svårt att kapa utan att skada biten som man tänkt använda. Oftast har man varit och köpt en enklare kakelskärare för några hundralappar, vilket kan fungera på kakel av mindre format . Man mjukfogar med silikon mellan bänk och kakelplatta för att få till ett jämnt resultat, säger Viktor Åkerlund.

Hur klyver man kakelplattorna? Vanligast är en så kallad kakelskärare , då ristar du plattan och knäcker den med ett ryck. Följ våra enkla instruktioner och kaklet är fixat på nolltid! Det finns flera olika kapningsmetoder. Fler produkter i samma kategori.


Skickas ino3-Veckor. Bäst i test , klickgolv, lacka 18m2. Parkettgolv_Ek_Cappuccino_1_stav_Barlinek. Klickgolv, vitlasera borsta fasad. Fjädrande plattstöd och utfällbar linjal med gradering.


Sigma har Pull-funktion vilket används. Senaste artiklar som jag tittat på: KAKELSKÄRARE SIGMA 6. Kraftig modell som även klarar lite tjockare kakel. Anhåll för inställning av bredd och vinkel.


Att skära i kakel och klinker kan kännas skrämmande. Men lugn, FixarTV hjälper dig att göra det på rätt sätt. Med denna kapmaskin våtkapar du enkelt i både kakel och klinker.


Vattnet gör att du slipper besvärande kakeldamm och tråget är lätt att tömma samt rengöra.

Bordet (330x3mm) är vinklingsbart för gering upp till 45°. Diamantklinga (180x22xmm) ingår. Elektrisk kakelsåg för hemmabruk. Bordsskivan går att vinkla. Effekt 5W, 1mm diamantkapskiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.