torsdag 22 juni 2017

Ta bort plastmatta asbest

Vad är detta under matta? Kostnad för att ta bort plastmatta eventuellt. De fixade all sanering och sedan var det frid och fröjd.


Denna var lagd ovanpå masonit och inte limma fören . Ett praktiskt, tåligt och hållbart material . Det betyder att man inte har någon skyldighet enligt lag att ta bort byggnadsmaterial som innehåller asbestfibrer så länge som byggnadsmaterialet används.

Man får alltså ha kvar och använda byggnadsmaterialet tills det slutförvaras eller tas ur bruk. Till exempel eternitskivor får alltså sitta kvar på huset tills de tas ur bruk . Har du till exempel en plastmatta på golvet som har asbest i limmet så kan du lägga på en ny matta över, men då måste det noteras, säger Martin. Provade att använda ångmaskin för att ta bort tapeter, funkar perfekt för att ta bort det svarta men den räcker ju inte igenom det där gråa tjockare skiktet. Om asbest konstateras ska du ta ringa en saneringsfirma. Ring gärna flera stycken, priset varierar väldigt mycket.


Inbilla dig inte att du själv kan ta bort det. Jag har själv tagit bort . Många som renoverar och reparerar vet inte att de har att.

Imorgon ska vi riva ut köksgolvet i stugan, ett gammalt golv. Golvet är en plastmatta med mönster av blommor och orange färg. Och vi misstänker att golvet eller snarare limmet innehåller asbest eftersom att det är så gammalt och dom använde det förr i tiden, och vi testade elda en liten bit av mattan men det . Det kommer ju bli en del slipning för att få bort det. Asbest i gammalt plastgolv El, VVS och bygg. Det kanske är värt att skicka lite på analys ändå då golvet verkar komma från eran då det var populärt med asbest.


Ta en och se om den brinner. Nedanstående avsnitt hjälper dig att känna igen den asbest som kan finnas i ditt hus, så att du inte behöver utsätta dig själv och din omgivning för onödiga risker vid renovering eller förslitning av dessa material. Vid tveksamhet om ett material är asbesthaltigt eller inte, ta alltid kontakt med ett auktoriserat saneringsföretag . Det bästa här vore så klart att avlägsna mattan- speciellt som den är inlagd på 90talet och därmed inte riskerar att innehålla asbest som äldre mattor kan göra.


Inte alls fin och behöver tas bort för jag vill måla trappen vit. En mattläggare sa att det kan vara asbest i det. Någon som har en aning om hur man ska . Vi Jobbar i miljöer där man ibland springer på asbest och andra roliga material med goa ämnen i sig.


Det går helt enkelt inte att genomföra i de flesta hus vilket gör att det måste saneras bort. Då får vi bryta jobbet och ta in sanerare. Den senaste incidenten hände på sjukhuset i Lidköping, där han i skrivande stund renoverar.


Inventering och sanering var gjorda. Och ja, det fanns asbest i skivan som användes för .

Mätningar har gjorts för att utvärdera våtsanering som alternativ till torrsanering av asbest. En våtsaneringsmetod har utvecklats i Storbritannien och anses innebära lägre exponering för asbest. Mätningar visar att våtsanering innebär betydligt lägre exponering för asbest än torrsanering vid sanering av. Gammal trätrappa med matta? Här får du tips om trapprenovering och instruktioner hur du tar bort en plastmatta , renoverar och slipar upp en trätrappa.


Ja det är verkligen charmigt med gamla hus , men de där plastgolven är utan tvekan ett stort huvudbry. Har länge haft funderingar på att ta bort våra plastmattor för att ta fram trägolvet som . Kunskapen att asbest är farlig håller på att försvinna. Av 1företag som Arbetsmiljöverket inspekerat i år har var femte fått straffavgifter för att de inte haft tillstånd att sanera asbest.


Vill bara påminna om att när man tar bort gammal plast- eller linoleummatta så innehåller det gamla limmet asbest ! Så kom ihåg ordentligt andningsskydd! Ursäkta mig men asbest ? Tror nog att du är ute och cyklar. Däremot kan det nog finnas ett och annat härligt i gammalt lim. Men det tar nog snarare .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.