onsdag 9 augusti 2017

Spräcka sten med kilar

Om den huggna stenen skall användas kan det vara bra att välja mm kilar tillsammans med mm borr så att märkena efter borrhål blir så små som möjligt. Tabellen nedan ger en ungefärlig uppskattning av hur många kilar av respektive storlek som krävs för att spräcka en sten. Denna gamla metod är mycket effektiv att dela stora stenar och bryta bort utstickande bergs partier med.


Vi säljer Spräckkilar i en rad olika dimensioner 14- 16. Beroende på stenkvalitet och storlek på sten så använde jag 1-kilar per sten.

I 20mm borrhålet satte jag ned st glidplåtar och sedan i med kilen mellan plåtarna. Sedan är det bara att slå med släggan till det är stopp eller stenen sprcäks. Går det inte så är det bara att borra ytterligare ett hål i önskad . Sprackkilar_for_Stensprackning_B. En enkel metod att dela stora stenar , tillverka kantsten i Granit , spräcka bort sten för utbyggnader , pool , robotgräsklippare etc. Alla Kilar har ett kraftigt gummiband som håller ihop blecken , detta gör arbetet mycket snabbare och enklare.


Pris 14mmx1= 150SEK ST inkl moms.

Har du en stor sten på tomten du vill ta bort? Då behövs ingen dynamit, det finns enklare och säkrare sätt att spräcka stenen i små och hanterbara bitar. Ifall du inte härdat dina kilar TW, hur många kilningar håller dom ungefär? Om du inte försöker så kommer du inte heller att misslyckas. Stenar väger mer än man tror och ibland finns de där man inte önskar.


Man kan försöka spräcka stenen med handkraft, men om det inte går finns en expanderande cementmassa, så kallad snigeldynamit, som man kan använda för att spräcka stenen. Till skillnad från snigeldynamit och spräck- kilar så sker spräckningen med Simplex med omedelbar verkan. Krutet har den fördelen att det har mycket lägre förbränningshastighet jämfört med konventionellt sprängämne. En tomt i Huddinge hade en större sten som kunden ville ha bort för att bredda gångvägen till sjön, stenen var på ca 1m3.


Spräckning av en sten (ca 1m3) i Huddinge. Stenen var ungefär till en tredjedel intryckt i slänten . Alternativ till snigeldynamit och vattenspräckning mm. Används för att spräcka och dela sten.


Till att spräcka berg och kila sten. Wedges and Feathers are also called plugs and feathers . Tjena, Vi ska fixa till gräsmattan vid kontoret.

Och det är några irriterade stenar som är lagom stora så att åkgräsklipparn slår i. Hur tar man bort stenar enklast? Arbetsplatsreportaget: Spränga eller spräcka ? Det finns idag ett flertal olika metoder för att spräcka sten , . Stenen ligger där och är retligt placerad på helt fel ställe. Att spräcka knepiga stenar har blivit lösningen på modet. Jimmy Skoglund är sprängaren som anammat den nya metoden, men fortfarande spränger när det känns bäst.


Stenkilarna kan användas om och om och många gånger är detta snabbare och billigare än tex snigel dynamit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.