måndag 26 januari 2015

Bildlektion åk 9

Identitet är synonymt med självbild. Alltså hur du ser på dig själv. Det kan också vara hur andra ser på dig. Ibland stämmer det med hur du ser på dig, ibland inte. Här ska du få utforska dig själv och vad som är viktigt för dig.


Vilka intressen du har, vad du står för, vad som är viktigt för dig osv.

Om jag skulle beskriva mig själv. Vid det här laget hoppas jag att ni alla valt en konstnär med tillhörande -ism. Kom ihåg att den konstnär ni väljer ska ha en tydlig koppling till en särskild -ism. Innehållande: eget namn,initialer,årskurs, logotype eller annan detalj.


Att använda fantasin och kunskaper samt tekniker från tidigare årskurser. Färdigställa mappen och få till ett . På musiken ska de skapa musik. Den här uppgiften har vi (bild- och musiklärare) förstått är svår. Men vi har stor tilltro till våra elever och det ska bli mycket intressant att .

Vad får man och vad får man inte göra med bilder från nätet? Läs mer och titta på filmen om Så hittar och använder du bilder från nätet på Internetkunskap. Titta också på filmen om upphovsrätt. Gå också till Ystads kommuns sida Skolväskan där finns fler exempel på fria bildsidor.


Läs i Skolverkets publikation om . Konstens grunder, konstens ABC I samtliga årskurser är det viktigt att arbeta med grunderna inom konsten dvs. För att bildarbetet ska bli lärorikt och spännande är det viktigt att kunna hantera olika tekniker på ett tillfredställande sätt. Det ökar din motivation och stärker självförtroendet vilket i sin tur leder till att. Skapa en gratis webbplats. Målningen har konstnären Jerker Andersson från Freluga målat.


Han har också gjort sten skulpturen som finns på skolgården utanför slöjdsalen. Inspiration för bildlektioner. Här kommer lite blandade tips för vad man kan hitta på för att eleverna ska få testa olika material och tekniker i ämnet bild.


Använd lim, salt och vattenfärg. Se om ni kan blanda till 1färger! I uppgiften finns en utomordentlig möjlighet att låta eleverna utveckla sitt kreativa skapande och samtidigt lära sig om hur man kan återanvända material . Nu är det dags för Konstens grunder NR Färger.


Vi startat upp med att prata om de fantastiska färgerna RÖ GUL och BLÅ. Dessa tre färger är det viktigaste färgerna av alla!

De kallas primära färger eller grundfärger. När man blandar dem med varandra, får alla de andra färgerna i färghjulet. Arbetsblad art journal Bedömning bildlektion Blandat familj Färglära Gud hemma Konstens grunder Lektionstips LGR Livet Material Mix Media Månadens konstnär Planering Pyssel och papp skolan Sponsrat material Tummen upp i bild åk 4-Uncategorized Uppmuntran Veckans lärdom Åk Återanvändning åk åk.


Hej skulle ni kunna hjälpa mig med att ge tipps om en bra bildlektion för åk 5. Med vänlig hälsning Camilla. Jag som ansvarar för Lektionsbanken heter Fredrik Sandström och är lärare i svenska åk 7- på Gäddgårdsskolan i Arboga. Ann-Sofie Boström, fritidslärare på Fylsta skola i Kumla, hanterar fritidshemmet på sajten. Många lärare, bland annat Anna Kindberg i Uddevalla, hjälper till med att kvalitetssäkra publicerade tips.


Hör till bildelktion 6: om man vill slippa att leta byggnader på egen hand så finns ett fleratl på denna fil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.