fredag 30 januari 2015

Friluftsområden runt stockholm

Nackareservatet vid Sickla sluss. I Stockholm är det aldrig långt till parker, grönområden eller vatten. Staden är omgärdad av Mälaren, Saltsjön och stora strövområden.


Inne i Stockholm finns många stadsparker och Ekoparken. Hos stadens många friluftsområden kan du hämta andan, .

Vare sig du bor i Stockholm eller bara är här på besök så erbjuder stockholmsregionen en fantastisk natur med härliga utflyktsmål. Startpunkt: Sergels Torg Stockholm Ändra. Ett populärt friluftsområde med flera vandringsleder och möjlighet till ba fiske, bär- och svampplockning. På gränsen mellan Huddinge och Stockholm ligger Magelungen.


På dess södra sida badar man här . Guide till naturreservat och nationalparker i Stockholms län. Friluftsområde , Nära toalett.

Paradisets naturreservat, Huddinge, är ett stort skogsområde med vildmarkskänsla. Inbjuder till både längdskidåkning, svampplockning och sportfiske. Naturen finns bokstavligen runt knuten. STOCkHOLM äR EN PULSERANDE STORSTAD. Rikedomen på natur och grönområden är en av Stockholmsområdets verkliga tillgångar.


Vi har länets högsta skidbacke, ett härligt naturba bastuflotte, vandringsleder, lekplatser, mountainbike, downhill cars och många andra aktiviteter öppna för dig året runt. Flottsbro är inte bara ett friluftsområde utan har . Stockholm med omnejd har många trevliga vandringsleder genom orörd natur och med spektakulära vyer och historiska miljöer. Flera av de etablerade lederna erbjuder dagsetapper eller flerdagarsvandringar och du når dem lätt med buss från innerstan. Vi har listat stans härligaste grönområden, naturreservat och parker som passar barn och familjer.


Bussar trafikerar Muskö, med anslutning till pendeltåget i Ösmo (var och varannan timme, på helgerna något glesare). Med buss och pendeltåg tar resan cirka timme till Handens centrum och timme och min till Stockholm. Till Nynäshamn tar det cirka minuter med buss och tåg.


Med bil tar resan cirka timme till . Med hjälp av appen ”Upptäck Stockholm ” så kan du lätt hitta härliga platser och utomhusaktiviteter runt om i Stockholm.

Cafe Brostugan: Trevligt Cafe nära Drottningholms slott och Kersö friluftsområde - Se omdömen, bilder och fantastiska erbjudanden på Stockholm , Sverige på TripAdvisor. Lida friluftsområde är den tillgängliga skogen, en plats där man både kan finna lugnet och det enkla äventyret. Utflykt Stockholms län ger tips på fina och härliga utflyktsmål. I området runt Bornsjön finns mycket intressant natur-, djur- och fågelliv samt många fornminnen.


Området ägs till största delen av Stockholm Vatten och är reservvattentäkt. Området sträcker sig från Högantorp över Vällinge ner till Söderby och Salemsstaden. Eriksö Stugby och Camping erbjuder ett stort friluftsområde med en härlig badplats och ett stort serviceutbud i Vaxholm.


Mysigt campingboende i Vaxholm utanför Stockholm. De nya Superior-stugorna utrustade med dusch och toalett kan bokas året runt. Från Huddinge station eller Flemingsberg ( Stockholm Syd). Etapp 6: uppemot kilometer. Från Nynäshamn, Ösmo, Segersäng eller Hemfosa.


Observera att Hemfosa station ligger en bit från leden. Sörmlandsledens etapper 5: 5:och 5:3. Det finns naturligtvis många andra vägar och stigar till Paradiset.


Gå t ex från Skarpnäck runt. Bogesundslandet är ett populärt friluftsområde året runt och har dessutom en . Avsluta i Hökarängen eller Farsta. Flaten och utefter Drevviken. Lövhagens friluftsområde sticker ut i havet söderut från Nynäshamn.


Stockholms stad har på sin hemsida olika gångstråk - kolla där för idéer inför söndagspromenaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.