fredag 30 januari 2015

Köpa gård lån

När du ska köpa gård är det viktigt att du tänker igenom gårdsköpet noggrant och anpassar målsättningen efter dina förutsättningar. Vårt mål är att ge dig ett extra stöd i detta arbete. Ett stöd som gör gårdsköpet precis så roligt och utvecklande som det kan bli.


Välkommen in i gårdsköparens . Hos oss hittar du både kompetens och ett bollplank för bästa tänkbara ekonomiska förvaltning av din gård eller skog. Vi ser din gård och skog.

Här kan du läsa mer om hur du tar lån och ordnar finansiering. Att köpa gård är ofta ett av livets viktigaste beslut. Finansieringen vid gårdsköpet lägger grunden till din framtida ekonomi. Här krävs det förståelse för vad gården långsiktigt avkastar från bl. Men också hur stort utrymme du har i din ekonomi för exempelvis räntesvängningar.


Här i våra trakter är det mkt svårt att få tag på en liten gård (5-ha) till vad jag anser vara ett rimligt pris, priserna ligger oftast på 2-miljoner. Jag och min sambo har hittat ett riktigt drömboende för oss, gård med ca hektar mark, av dom skog, vi har ingen erfarenhet av skogsägande alls. Har inget eget kapital utan behöver låna till . Vilken bank är bäst för gård ?

Kontakta oss eller kom förbi något av våra kontor. Vi har lång erfarenhet av gårdar och ekonomi. För att finansiera köp av gård eller annan fastighet krävs i regel ett lånelöfte om bottenlån.


Maximalt får detta lån utgöra av köpeskillingen. Resterande är en kontantinsats som du måste betala i samband med köpet. I vissa fall kan du välja att låna till hela eller delar av kontantinsatsen, genom så kallade topplån . Sambon ärver en gård - vad är rätt i detta? Normalt kan du få bottenlån upp till procent av fastighetens värde.


På bottenlånet kan du välja rörlig eller fast ränta. Lån till skogs- och lantbruksfastighet. Hyr eller delbetala det du behöver.


Du kan välja bland lån och krediter för din fastighet, din rörelse och dina maskiner. Lån som är anpassade till dig och din verksamhets behov. Att betala lån betyder att han tvingas skatta ut pengarna ur företaget. Den andra vägen som jag ser det är att Anders köper en till gård om 1hektar. Samt skick och taxeringsvärde på det som vi var intresserade av att köpa.


Utifrån det gjorde banken en kalkyl på vad vi skulle kunna få låna. Köpt en gård för miljoner, sen om det behövs så hyr du mer mark, funkar det bra så köp loss marken eftersom, inga lån utan köp av den avkastningen du får på gården.

Vad har du tänkt tjäna pengar på? Viktiga kalkyler inför köp. När du köper en gård köper du ett företag och då ligger ansvaret nästan helt och hållet på dig som köpare.


Här blir kalkylen också mer komplicerad då det. En sak är att banken har säkerhet för sina lån , lika viktigt är att du som köpare har en dräglig ekonomisk situation. Länsförsäkringars lantbrukslån passar dig som vill ha rådgivning inför olika typer av investeringar, oavsett om du exempelvis ska köpa en skogs- eller jordbruksfastighet eller vill göra en om- eller.


Kanske låter som trista siffr or alltihop, men är direkt från verkligheten, har nyss köpt gård för samma pengar, så jag vet lite vad det handlar om. Vi äger dock både gård och skog helt utan lån. Det betyder att vi kan förlora våra egna fiktiva fiatpengar när priserna kraschar, men som alla obelånade fastighetssköp så har man köpt en funktion. Funktionen kan om man är obelånad alltid över marknaden bytas mot motsvarande funktion (=bostad) förutsatt . Har du planer på att köpa en lantgård eller skog? Behöver du investera i ny teknik, köpa maskiner, bygga till eller förvärva mer mark?


Beroende på vad din ekonomi tillåter kan du låna upp till procent av din jordbruks- eller skogsfastighets värde. Affärsänglar har ofta själv erfarenhet av att driva företag. De har också ti stort engagemang och kapital att satsa i nya lovande affärsidéer. Själv arbetar Helena på en gård. Och amorterar gör man när man avverkar skog.


Just nu säljer hon en stor gård i Hede för fyra miljoner kronor. Den har stall med boxar och drygt hektar produktiv skogsmark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.