torsdag 29 januari 2015

Gröna jobb skogsstyrelsen

Det är förhoppningen efter regeringens budgetbesked att satsa totalt 3miljoner under tre år till jobb inom de gröna näringarna. Den januari bjuder regeringen in till en pressträff då de presenterar satsningen på gröna jobb för långtidsarbetslösa och nyanlända. Det visar nya siffror som presenterades i dag.


Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Stora satsningar har aviserats för att främja jobb i gröna näringar.

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Bland annat får skogsstyrelsen 3miljoner, 1miljoner om året under tre år tid. Det finns mycket arbete att göra i skog och mark, samtidigt som de som får de gröna jobben kan må bra av närheten till naturen. Det arbetssätt somkommer att prioriteras för att skapa gröna jobb , är en lösning som liknar den som Länsstyrelsen i Skåne län redan tillämpar. Förklaringen var satsningen på s. Enligt SVO:s UV- policy ska samarbetet med arbetsmarknadsmyndigheterna i första hand ta sikte på arbetsmarknadens mål.


Målet är att öka de medverkades anställningsbarhet.

HAPARANDA haparanda Haparanda kommun fortsätter samarbetet med skogsstyrelsen. Flera tusen enkla jobb kan skapas inom den gröna sektorn, enligt ett förslag från Naturvårdsverket. Syftet med de så kallade gröna jobben är att minska antalet arbetssökande som under lång tid inte lyckats få en förankring på arbetsmarknaden.


Nu har de gröna jobben återuppstått. I Piteå-Tidningen januari läser jag om arbetslöse Janne Grönlund i Älvsbyn. Han hade avtalsenlig lön och samma rättigheter som en vanlig anställd.


Men i likhet med många andra förlorade han sitt . SGU medverkar till att skapa gröna jobb. Satsning på gröna jobb ska ge drygt 5. En tredjedel av de lediga jobben gäller arbetsledande tjänster inom satsningen gröna jobb. Vi behöver också förstärka vårt team som arbetar med tillsyn och . Fakta: ”Tillvarata jobbpotential i de gröna näringarna”. Lediga Gröna jobb i Göteborg på Indeed.


Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från chefsbefattningar inom en tjänsteproducerande bransch, gärna inom den gröna sektorn. Du ska hitta uppgifter inom olika verksamheter inom länsstyrelsen, Region Gotland och ideella organisationer och samverka med .

Gröna jobb kommer att generera viktiga erfarenheter för fortsatt arbete kring hur en bättre folkhälsa kan uppnås med skog och natur som viktiga ingredienser. Men då krävs att regeringen skjuter till hundratals miljoner kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.