fredag 23 januari 2015

Körkortsfoto trafikverket

Läs frågor och svar om vad som gäller för dig som ska fotograferas. Våra kontor har öppet vardagar klockan 7:45–16:om inget annat anges. Här hittar du öppettider, besöks- och postadresser till våra kontor. Du måste identifiera dig när du fotograferar dig.


När du kommer till ett kontor för att göra kunskapsprovet ska du fotografera dig och skriva din namnteckning. Ditt fotografi och din namnteckning används när Transportstyrelsen tillverkar ditt körkort.

Du får inget foto med dig efteråt, det sparas digitalt tillsammans med. Gå hit för att fixa foto! Du tar en nummerlapp (som du kommer behöva senare), går till fotoautomaten längst bort i lokalen och fotar tills du är nöjd.


När det är dags för förnyelse av körkort behövs ett nytt körkortsfoto som uppfyller de krav trafikverket ställer (se längre ned), men det är inte alltid så lätt att hitta vart i Stockholm man kan fotografera sig. En vanlig mobilkamera, ett par minuters bildbehandling och en enkel hemmaskrivare är allt som behövs när körkortet ska förnyas. Stor efterfrågan på körkortsprov.


Trafikverkets webbplats. Både antalet förstagångsprov och antalet omprov har ökat kraftigt. Allt fler vill ta körkort.

Sommartider betyder högtryck hos landets alla anordnare av förarprov. Du kan inte ta med ett eget foto. IBM hade flera av sina tekniker i utlandet, vilket Transportstyrelsen kände till. Men de hade inte hunnit genomgå säkerhetsprövning när projektet drogs . Precis som alla som förnyar sitt körkort gör, och alla som skriver på. Det står ingenstans om något fotokrav, men man vet ju aldrig . Inga tips på fotografer men här kan du själv fixa körkortsfoto mm.


Den lokalen är bemannad en dag i veckan och används under hela den dagen till . Mätningar visar att dödsolyckor och antal svårt skadade. Om bilden på föraren stämmer med pass- eller körkortsfoto skickas ett underrättelsedokument med bild och mätdata till den misstänkta personen. Går det inte att identifiera föraren så skickas en förfrågan till.


NYA PLATSER (GT) 10NYA PLATSER (GT) Åtta nya fartkameror ska placeras längs väg 1– och nu är det klart med de exakta positionerna. Fler tar körkort under sommaren och därför blir väntetiderna längre denna tiden på året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.