onsdag 28 januari 2015

Billig stallventilation

Vår filosofi när det gäller stallventilation är ganska enkel. Transportera bort fukt och ohygienisk luft och ersätt med frisk luft på enklaste och energieffektivaste sätt. Ljuddämpare för stallar. Stallventilation med fläktar har många fördelar, men ingen gillar fläktbuller.


Robusta fläktar för stallventilation.

Väggfläkten levereras med en plåt för att enkelt kunna monteras på väggen medan trumfläkten har fyra ben som används att fästa fläkten med i trumman. För att fläkten skall fungera i många olika sammanhang erbjuder vi även en del reglertillbehör. Luftkvalité: Minimiflöde som ej får underskridas. Termisk komfort: Kylning med uteluft.


Stalltemperatur regleras genom styrt ventilationsflöde från min- upp till maxventilation. Tilläggsvärme korta perioder. Utförande: Tilluft direkt utifrån pga stora flöden .

Trumfläkt 5mm - Blad Teknisk data. Kapslingsklass: IPMed thermoskydd. Mekanisk ventilation i djurstallar. Dessutom bör ju ägaren vara intresserad av att förbättra byggnaden,.


Tyst stallventilationssystem säkerställer att ventilationen upprätthåller en bra luftväxling i stallet utan att friskluften sänker stalltemperaturen under fryspunkten. Det är sällan en riktigt billig fläkt är bra, men man kan å andra sidan inte vara säker på att den dyraste är bäst. Det man kan göra är att handla av välrenommerade tillverkare, som kan.


Typiska verkningsgrader för bra axialfläktar och motorer för stallventilation är: Fläkthjul i bästa arbetsområde. Företag: Helenius ingenjörsbyrå AB. Upprättad av: Granskad av: Bengt Olsson. Damm är inte bra för hästens luftvägar, ett tips för att undvika damm är att aldrig sopa stallgången när hästarna står inomhus.


Att blöta gången innan du sopar minskar också risken för att det dammar. Släng inte ned hö eller halm från skullen när det finns hästar i stallet. Dålig stallventilation är en stor orsak . STALLSYSTEM marknadsför produkter till Skandinavisk djurhållning.


Bland våra kunder finns uppfödare av grisar, mjölkkor, köttdjur, höns, kycklingar, hästar, kalkoner samt djurparker och privata djurhållare.

Deras gemensamma önskan är att ha en driftsäker anläggning. Varvtalsreglering med tyristor. Från slutet av 80- talet till nyligen den absolut vanligaste regleringstekniken av stallventilation.


Tekniken är billig i inköp men energimässigt mycket ineffektiv. Något energieffektivare än tyristortekniken, men dyrare i inköp. Ammoniak – resurs eller miljöproblem?


De utsläpp som sker utanför jordbruket kommer främst från transporter och industri. Utsläppen från djurhållningen uppgick . Skydda dina ensilagebalar mot fåglar för att inte äventyra foderkvaliteten. Läggs direkt över foder eller plansilo.


En billig försäkring som kan användas år efter år. Nätet klarar ca balar. För övervakning av stallventilation. Samma prestanda som ACH-med skillnaden att den indikerar . Genom brandventilatorerna avlastas övertrycket från branden. Ett takras i samband med brand på skullen i höghus får inte medföra att ventilationskanaler bryts sönder och ger.


Med en förhållandevis billig märkapparat kan man tillverka snygga och beständiga märkningar. Besöksanläggningar hygien. Ligghall med utegång fördelar: billig byggnad.


Men livets nödtorft ska vara billig i ett högstandardsamhälle så man får resurser över till allt annat. Ekologiskt och miljömässigt sett är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.