tisdag 30 juni 2015

Årets bästa album 2015

Nytt år, nya uttömmande sammanfattningar. Ni kommer säkert leta förgäves i år också, stundvis. Vad är årets bästa musik? DN:s kritiker guidar i ljudklappsdjungeln.


Bland kritikerna i hela landet var Seinabo Sey favorit bland de svenska artisterna.

Ett kritikerhyllat band som även låg i topp hos våra recensenter är. Sveriges ledande webbsajter, tidningar, tidskrifter och musikbloggar. Då var det äntligen dags för den årliga sammanställningen av årets bästa album. Lord Huron – Strange Tails Omslaget till Strange Trails ser ut att vara en till bok. Skulle du öppna denna bok och läsa den från pärm till pärm . Vår musikrecensent listar årets bästa album.


Joe Fox hade ingenstans att bo i London och inga pengar.

Han sålde egna mixtapes för att försörja sig när han en kväll gick fram till två personer på gatan. En av dem var Hector Delgado, musikproducent, och den . Det brukar heta att en bra låt, är en bra låt, är en bra låt. Utan starka låtar kommer man ingenstans.


På årets bästa skivor är det tydligare än kanske någonsin. Ingenting i år var stoltare, tuffare eller vitalare än den brittiska grime-explosionen. Till slut klev det musikaliska smatterbandet från engelska storstadsförorter ut ur alla sina forna skuggor och komplex och fann sin egen unika röst.


Joanna Newsoms Divers som ej finns i . Det är Rolling Stone som utsett årets bästa album och i topp hittar vi Kendrick Lamar med To Pimp a Butterfly. Ett år går snabbt och ännu snabbare snurrar det på skivtallriken. UNT:s musikskribenter har våndats och vakat och till slut kommit ut med detta. Bara två artister lyckas ta sig in på flera listor: Seinabo Sey och Vasas Flora och Fauna. Vi har bett alla våra recensenter inom olika kultur- och nöjesområden att plocka ut sina favoriter och under vinjetten Årets Bästa kommer vi att presentera deras listor på kultur- och nöjessidorna under de kommande . Här nedan kan du enkelt lyssna på dem.


Expressens musikredaktion – Annah Björk, Anders Dahlbom, Anders Nunstedt, Malin Collin och Per Hägred – har gemensamt utsett årets bästa låtar.

Vi publicerar även personliga topp 30- spellistor separat. Dessutom – årets bästa utländska respektive svenska .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.