onsdag 24 juni 2015

Hållbar utveckling svenska företag

Svenska företag ligger långt fram när det gäller hållbar utveckling. Rättesnöre är FN:s globala mål, resultatet är nya spännande affärer. Av svenska storföretag rapporterar hela procent enligt FN:s nya hållbarhetsmål, enligt en ny rapport från konsultbolaget EY. Sverige ska, enligt regeringen, ha världens mest ambitiösa klimatpolitik, samtidigt som vi ska satsa stort på tillväxtmarknader i länder som riskerar att drabbas hårt av klimatförändringarna.


Det är därför viktigt att svenska företag tar ett större ansvar för en hållbar utveckling. Det skriver vår generalsekreterare .

Triple bottom line” konceptet är det som ligger som en grund för många företag idag. Utgångspunkten är att för ett företag ska vara långsiktigt hållbart så måste det vara både finansiellt . De som inte motarbetar sådant som barnarbete, korruption och farliga miljöutsläpp riskerar att skada sitt varumärke och förlora trogna kunder. Swedwatch som har granskat svenska företags hållbarhetsarbete sedan organisationen . Inom ramen för Swedish Leadership for Sustainable Development (SLSD) samarbetar ett 20-tal stora svenska företag som alla bedriver en global verksamhet kring hållbarhet och de globala målen. Vi ser en enorm utveckling – och en mycket stor potential för svenska företag att utveckla hållbara och lönsamma affärer. Det framkom när ett pärlband av företagsrepresentanter talade på temat inför en begeistrad publik i Näringslivets Hus.


Ta del av undersökning om hur svenska företag arbetar med hållbarhet , se videoklipp på ämnet och. Delandepionjär från Sydkorea får Göteborgspriset för hållbar utveckling.

Seouls borgmästare får priset för sitt. Det svenska företaget We are Spindye har utnämnts till ett av världens mest intressanta start up-bolag inom hållbara lösningar för den globala klädindustrin. Företagets infärgningsteknik har . Men vi måste också se till att exportera de smarta svenska lösningarna.


På så sätt får vi maximal utdelning, både vad gäller att bidra till en global hållbar utveckling och till att stärka svenska företag. I veckan deltog regeringen tillsammans med ett dussin svenska företag i en konferens om grön teknik i . Hållbarhet ska genomsyra verksamhet och . Unikt samarbete för hållbarhet. Det privata näringslivet har stora möjligheter att göra skillnad i den globala kampen för hållbarhet och minskad fattigdom. Nu har svenska företag tagit ett unikt initiativ - i . Vi strukturerar upp vår verksamhet i företag och andra organisationer och vi lever tillsammans i samhällen som är skapade av och för människor. Hur vi än vänder och vrider . Vi tar ansvar för en hållbar utveckling genom att bedriva vår verksamhet på ett ansvarsfullt sätt.


Det gör vi bäst genom att fokusera på. Apotekets koppling till de svenska miljömålen . Allt fler bolag arbetar strategiskt med hållbarhetsfrågor, enligt en enkätundersökning bland de 2största bolagen på den svenska börsen. Näringslivets Energirapport visar att både företagen och politikerna borde fokusera på de stora besparingar som kan uppnås genom energieffektivisering.


Strategic Advisor, Sustainability.

Det öppnar nya möjligheter för svenska företag som vill konkurrera om allt mer medvetna kunder. Med människovärdet i fokus arbetar vi för människor som lever i utsatthet både i Sverige och utomlands, oavsett om orsaken är fattigdom eller sjukdom, miljöförstöring eller pågående konflikt. I Svenska kyrkans verksamhet är hållbarhetsfrågorna är ständigt närvarande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.