tisdag 23 juni 2015

Däck mått tabell

För att veta vilka däck som passar din bil behöver du veta vilken däckdimension däcken har. Hur vet jag vilken däckdimension mitt däck har? Använd däckomvandlaren gratis, Beräkna rätt storlek på dina däck med vår kostnadsfria däckomvandlare. Notera att de siffror du får fram inte är den fysiska rullomkretsen, utan den faktiska, dvs.


Däckdimension tabell - Hitta rätt däckstorlek till bilen.

Hitta rätt däck , välj bil nedan för att hitta rekommenderade och godkända däckdimensioner, däckstorlekar. När du ska köpa nya däck och vill veta vilka däck som passar. Här kommer lite information om rullomkretsen och de olika måtten osv. Rullomkrets: Rullomkrets info Rullomkretsen får inte över- eller understiga , max är dock rekommenderat. Om diametern- och därmed rullomkretsen ändras på ett hjul, t ex.


Dimensionen anges på ett annorlunda sätt jämfört med de vanliga personbilsdäcken. Terrängdäcken anges med absoluta mått på ytterdiameter, däcksbredd och fälgdiameter, samtliga mått anges i tum.

Du är säkert väldigt förvirrad så som jag, första gången jag skulle köpa nya däck till min cykel och fick se alla siffror och beteckningar. Bältdiagonaldäck -Korden ligger diagonalt och däcket är förstärkt i slitbanan. Ekermått - OBS: Flera tabeller.


Tabellen visar max- måtten för respektive . Belastningsindex motsvarar en maximal belastning på 7kg per däck. W: motsvarar hastighetsindex och anger hur hög hastighet däcket maximalt får utsättas för på ett säkert sätt. Hittade denna nya sida och denna tabell där man kan kolla vilka dimensioner som motsvarar varandra i diameter mm.


Verktyg och förklaringar för att omvandla storleken på en amerikansk däck till europeiska dimensioner och tvärtom. De flesta förare vet att Lufttrycket I däckenMåste kollas regelbundet. Guide till val av rätt storlek på däck Vid köp av cykeldäck ska två storlekar passa ihop.


Det viktigaste är att däcket passar på fälgen i diameter. Bythjuls däckskola, läs om däckets konstruktion, radial däck , Run Flat däck , sommar och vinterdäck, mönsterdjup, lufttryck och TPMS. Vinterdäck har som regel ett . Det är innerdiametern som är viktigast.


Detta däcket blir då smalare, men passar ändå på fälgen.

Däremot kan du inte ha ett cykeldäck som har . Mc- däck har ju ändrade beteckningar t. Det finns säkert en omvandlingstabell men var hittar man en sådan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.