onsdag 24 juni 2015

Massmedias tre huvuduppgifter

Sverige, i Europa och hela värden. De ger oss nyheter, de underhåller oss och de håller oss uppdaterade kring vilka beslut som fattas. Den svenska riksdagen har gett ett par uppgifter som . Genomgång (2:min) där SO-läraren Kristofer Sjölander går igenom massmedias fem uppgifter. När Lina vaknar på morgonen brukar hon kolla nyheterna på mobilen, för att få reda på vad som hänt under natten.


Hennes mamma brukar läsa morgontidningen.

Medan hennes pappa tycker bättre om att lyssna på nyheterna på radion. Linas lillebror Leon, är inte intresserad av nyheter. Eftersom att media har så mycket inflytande i vårt samhälle, som informationslänkar mellan olika grupper och organisationer, kallas massmedia för ”den tredje. MEDIERNA OCH DEMOKRATIN I ett demokratiskt samhälle har massmedia flera uppgifter att fylla.


Huvuduppgiften är att förse folket med nyheter och information. Alla nyheter och all information kommer dock inte ut, detta beror på att media väljer vilka nyheter samt vilken information som ska presenteras. Alla berörs av medierna i vårt samhälle, men få har kunskap om vad de egentligen uträttar. Mediernas fyra huvuduppgifter är att informera, kommentera, granska och kommunicera gruppinformation.


Den aviserade höjningen av koldioxid- och energiskatt på bensin stannar vid måttliga tre öre per liter.

Den här historien illustrerar i all sin enkelhet massmedias roll i demokratin. Massmedia spelar fyra roller. Ett massmedium (plural: massmedia eller massmedier) är alla medel, kanaler, eller personer som för ut information till ett flertal människor. I USA kan media även kallas en fjärde statsmakt utöver de tre författningsenliga: presidentmakten, kongressen och högsta domstolen. Varför tror ni att vissa massmedier har gått från att . Det finns tre huvudsaker i tryckfriheten som gör det lättare för medier att granska.


I en demokrati ska alla kunna ta del . Olika åsikter om vad som . I stället kommer uppgifterna från Svenska livräddningssällskapet som i sin tur baserar statistiken på medias rapportering, skriver tidningen. President Trump har irriterat svarat Storbritanniens premiärminister Theresa May, efter att hon kritiserat honom för att ha delat tre videoklipp från den brittisk . Vilken är den viktigaste av dessa uppgifter tycker du? Varför är offentlighetsprincipen så viktig för att medierna ska kunna uppfylla sina huvuduppgifter? Varför kallas massmedia för den tredje statsmakten? Sedan läste jag vilka kunskapskrav jag uppnått, och då stod det såhär: Du argumenterade bra för varför massmedias tre huvuduppgifter är lika viktiga!


Din argumentation är välgrundad eftersom du motiverar dina ståndpunkter. Nästan allt av intresse som skrevs om Dahmer kommer från dessa tre tidningar. Men jag är övertygad om att artiklarna från de tre tidningar jag har förlitat mig på är korrekta. Det finns många motstridiga uppgifter om datum i medias rapportering, och här har jag litat på Lionels minnen.


De ska även kommentera och ge förklaringar till det som händer.

Underhålla En viktig uppgift för massmedierna är att underhålla människor. De skall också försöka få fram och förklara på ett bra sätt varför det händer. Den andra uppgiften är att granska och undersöka vad som t. Vilka tre huvuduppgifter har massmedia ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.