torsdag 25 juni 2015

Svensk turism statistik

Här hittar du olika typer av statistik om turism. I menyn kan du klicka dig vidare till statistik om boende och inkvartering, inkommande besökare samt ekonomi och sysselsättning. I listan nedan finner du artiklar som har koppling till statistik om turism.


Läs om våra insatser inom turism och besöksnäring . Det är främst de utländska turisterna som ökar. Sveriges officiella statistik.

TURISMENS EFFEKTER PÅ EKONOMIN. Det finns ett ökat behov av statistik som ger en bild av besöksnäringen och dess effekter för samhället. Statistik om turism , Tillväxtverket . Som en följd av detta har intresset f. SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC.


Två av tre rederier lämnar siffror. Ett av tre rederier lämnar siffror. Sammanställningen är baserad på egen statistikproduktion samt andra myndigheters och organisationers statistik som berör turism och resande.

Här finns information om turismens effekter på ekonomi, export, . Svenska turister i majoritet. Det är just här turismen har sina styrkor för tillväxten i svensk ekonomi. Våra siffror visar att den. Inte minst besöksnäringen längs kusten är populär, visar SCB- statistik som TT beställt.


Företag i svensk besöksnäring sysselsätter många människor. Den här artikeln presenterar den senaste statistiken om turism i Europeiska unionen (EU). Turismen spelar en viktig roll i EU, eftersom den bidrar till den ekonomiska utvecklingen och sysselsättningen, samtidigt som den påverkar både samhället och miljön. På Tillväxtverkets hemsida finns mer information om hur det ser ut nationellt. Hur det går för turismen i Göteborg jämfört med . Turismens effekter på ekonomi, export och sysselsättning samt volymer, beteenden, utbud och efterfrågan.


Internationella kongresser. Definitioner och källor. Rapporter och länkar: Halvtidsanalys . Stockholm och Skåne hade en större tillväxt, på cirka procent, men medan den svenska huvudstaden lockat ännu fler utländska turister – uppgången låg på 15.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.