torsdag 25 juni 2015

Västmanland brand 2014

Crismart vid Försvarshögskolan utvärderar Länsstyrelsen i Västmanland och . After an EU appeal, Italy and France provided firefighting aircraft. Hundratals brandmän, militärer och frivilliga kämpade dygnet under flera veckor för att släcka branden. Tusentals människor och djur fick evakueras, en person miste livet och ett . Här kommer det finnas utkikstorn, rastplats, toalett, uteklassrum och information med fokus på djuren och naturen efter branden.

Där kan människor sam- tidigt få möjlighet att se och uppleva området liksom att minnas branden. Skogsbranden har stärkt vår förmåga. Ingemar Skogö, landshövding i Västmanlands län. Dokumentationen är utgiven av. Här finns samlad information om den stora branden och dess förlopp och hur livet spirar igen på brandfältet när återbeskogning och andra åtgärder tagit vid efter släckningsarbetet.


De första observatörerna var på plats den augusti och därefter deltog i olika omgångar flera . Branden startade den juli. I och med det har de en skyldighet att försöka utkräva ersättning av de som de anser vara skyldig till branden , säger advokat Johan Strömberg som .

Författaren Sven Olov Karlsson hamnade mitt i katastrofen och tvingades fly sin fädernegård för att rädda sig och sin familj. Hela luften var vit av brandrök och hemsk att andas. Jag var livräd särskilt . För en mer utförlig information om brandförlop- pet hänvisas till MSB:s observatörsrapport från skogsbranden. I kapitel fyra ges en mer detaljerad beskrivning av MSB:s stöd.


Sveriges bästa nyhetssajt med nyheter, sport och nöje! I brandens spår tittar de första gröna växterna fram och djur och fåglar har vänt tillbaka. Det är både fascinerande och skrämmande att se. Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.


Grundinformation om olyckan. Plats: Hygge, öster om Seglingsberg, Surahammars Kommun. Stor skogsbrand i Västmanland.


Den spred sig dock snabbt norrut rätt in i Sveaskogs markinnehav strax norr om . Observera att dessa bilder togs under ordnade former tillsammans med ett förband som arbetade med släckningsarbetet. Skogsstyrelsen varnar för att bege . Den stora skogsbrand som härjat i. Kvar blev ett svartbränt plockepinn av .

Utvärdering av Livsmedelsverkets arbete i samband med branden i Västmanlands län. Hanteringen av dricksvattenfrågorna och lärdomar för framtiden . Flygbildstolkningen visade att procent av den produktiva skogsmarken skadades vid branden. Resultaten bygger på mätningar och bedömningar i infraröda flygbilder, från strax före och strax efter branden.


Elden spred sig snabbt och hotade både människor och bebyggelse. Nu har Länsstyrelsen i Västmanlands län släppt en detaljerad rapport om hur den förödande branden krishanterades - dag för dag. Stora delar av Västmanland står i brand. På tisdagen hade skogsbranden gått in på sitt sjätte dygn.


Jag frågade mig, vad är det? Vi fick höra att det brinner här i Rörbo men att det inte .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.