fredag 19 juni 2015

Lastbilsmonterad kran regler

För att göra kompetensprov krävs en erfarenhet av maskinen på ca månader. Arbetsmiljöverkets föreskrift . De regler som gäller för ekipagets framförande på allmän väg. Placera kranen på ett sätt som . Dag två startar vi med praktiska övningar, med bland annat långgods, hur du häver svängningar och mycket mer.

Denna utbildning lämpar sig för dig som kör mindre kranar, exempelvis timmerbils kran. De som tidigare erhållit erhållit . För att få köra lastbilsmonterad kran på allmän väg krävs C-behörighet. Du som ska arbeta som maskin- eller kranförare ska ha rätt kunskaper.


För att nå rätt kunskaper behöver du genomgå en utbildning. Efter din utbildning utfärdar utbildaren antingen ett . Har du arbetat mer än 4.

Utbildning fordonsmonterad kran upp till över tonmeter. Kursen skall också ge kunskap om kommunikationsutrustning och om regler för framförande av fordon på allmän väg. För att kunna framföra lastbilsmonterad kran krävs att eleven har C-körkort.


Efter avslutad utbildning av lastbilsmonterad kran kan eleven arbeta med gods- eller timmerkranar. Se till exempel information om utbildning fordonsmonterad kran hos Tyaskolan. Användning av lyftanordningar. Finns det några regler gällande kunskap och kompetens för sax- och bomliftar? Om du vill uppgradera säkerheten på en hiss måste du följa Boverkets regler som gäller vid ombyggnad av hissar.


Du får dessutom lära dig hur du underhåller och servar kranen. Gällande fordonsmonterad kran kan vi erbjuda dig ett kompetensprov. Kursen riktar sig till de som kör fordonsmonterad kran.


Timmerkranar oavsett storlek och godskranar upp till tm tillhör den lättare klassen. Godskranar över tm tillhör den tyngre klassen och för att få utbildningsbevis för dessa krävs att du gör ytterligare ett prov. Branschkrav: Du som på . Bakgavelhiss måste besiktigas var 24:e månad och fordonsmonterad kran över tolv tonmeter besiktigas var 12:e.

Om fordon med lyftanordningar används i arbetet utan att de blivit ordentligt. Stationer som besiktar kran. Godstrafik, 2poäng, som bygger på kursen yrkestrafik 1a och kursen yrkestrafik 1b. Godstransporter – specialisering, 1poäng, som bygger på kursen godstrafik. Kursen kan läsas flera gånger med olika innehåll.


Lastbilsmonterad kran , 1poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.