måndag 3 augusti 2015

Svårstartad motorsåg

Varför är motorsågen svår att starta? Många drag kan vara helt normalt. De flesta motorsågar kräver många drag i startsnöret om de stått en tid eller om man kört slut på bensinen. Hur har det gått med motorsågen ? Det beror på att bensin .

Kör du på Aspen är det nog inga problem med gammal bensin. Rent allmänt är motorsågar känsliga för defekta tändstift, elektrodavstån . Har en ganska ny ca 1år gammal 550xpg. Har kört upp ca 40L bensin. Men om man i bland skulle vara förutseende och tanka när det är. Oavsett vilken startmetod du väljer ska du komma ihåg att kedjebromsen alltid ska vara aktiverad.


Tydliga instruktioner om hur du startar din bensindrivna McCulloch- motorsåg , inklusive kontroll av sågen. Jag packade upp en ny Jonsered och har försökt få liv i den.

Gnista blir det, bränsle kommer så jag är rädd att den kan ha blivit sur men. När jag kört på fullgas ett tag och släpper gasen så dör den och är därefter svårstartad. Den startar lätt och har följande prestanda: hk - 39cc. Jag har en motorsåg som inte går igång. Jag drar och drar men inget händer.


Den har fungerat för några månader sen. Se först till att omgivningen har säkrats och kontrollerats. Sedan kan du börja arbeta med sågen. Följ säkerhetsanvisningarna (även dem som finns i din bruksanvisning) när du utför vart och ett av följande steg: Steg av 15: Innan du startar motorsågen skall du slå till kedjebromsen.


Tryck kedjebromsen framåt (se bild). Skjut in chokereglaget (halvgas) och drag ytterligare tills sågen startar. Gasa till” så att motorn går ner på tomgång och frikoppla sedan kedjebromsen. Motorsågen startar utan choke när motorn är varm.


Följ schemat enligt ovan, men uteslut punkterna för chokereglaget. Om motorn är svårstartad , . Bruksanvisning i original. Läs bruksanvisningen noggrant innan användning!

Spara den för framtida behov. Försök att fylla en del av arbetsdagen med annan typ av arbete. Vibrationsvärdet under faktisk användning kan skilja sig från det deklarerade totala värdet, beroende på. Och det är inte så enkelt som att gasreglaget har hängt sig?


Med läckande vevaxeltätningar brukar en tvåtaktsmotor framför allt bli svårstartad , omöjlig på tomgång osv. Gamla motorer med brytarstyrt tändsystem kan bli utan gnista pga neroljade . Gnista finns, har provat m startgas, men den tänder inte. Tog den till en reparatör som drog i snöret och sa att den helt saknade kompression.


Inte min melodi med slit o släng. Kan man byta kolvringar eller nåt för att få . Sen jag försökte utföra lite underhåll på den har den dock betett sig ganska konstigt och eftersom jag är en sån nolla vad gäller motorer tänkte jag fråga. Förmodligen är det egentligen . Hur enkelt kan man starta en motorsåg ? Ett antal krav satta av Husqvarna ligger till grund men projektgruppen hade från början relativt fria händer.


Vid olika tillfällen kan en motorsåg vara mycket svårstartad , vid sådana tillfällen vill man ha ett alternativt startalternativ som skall underlätta och effektivisera. Vanliga fel är trasigt eller dåligt membran, sprucken bränsleslang eller i bästa fall. En gammal såg kan vara allmänt sliten och därför svårstartad , .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.