fredag 29 januari 2016

Ångmaskin ogräs

Nybro kommun har under de senaste sex åren valt bort kemiska bekämpningsmedel för att ta bort oönskade växter. I stället arbetar man förebyggande för att undvika ogräs. Vanlig het ånga är knepet bakom det nya trädgårdsredskapet som bekämpar ogräs på grusgångar och mellan stenplattor.


Den miljöanpassade tekniken är enkel och beprövad. Steam-It från företaget . Vitsen med att använda ångare är väl att det dels är en bekväm arbetshöj och dels att det är ett miljövänligt sätt att bekämpa ogräset på.

Min man prenumererar på Gör Så Här, och i senaste numret hade de testat just ” ångmaskiner ”, hur de var att hantera, priser, och inte minst effektivitet på ogräs. Vilket är bästa sättet att få bort ogräs ? Här får du tips om trädgårdsredskap som underlättar vid ogräsupptagning och ogräsbekämpning i trädgården. Malmö för att ta bort ogräset på ett miljövänligare sätt. I början av maj levererades ångaggregatet , som sitter monterad på en traktor och med ett munstycke som man använda för att spruta ånga på ogräs på både smala och breda ytor.


Ogräs kring stenplattor, grusgångar och stenpartier bekämpas superlätt med ånga. Vattenånga förstör på ett par sekunder växternas cellkonstruktion och rotsystem. Pilligt och irriterande, men snart utrotat.


Nyhetsskald Matthias Melo går loss på Borås innovativa maskin som kokar bort allt otrevligt ogräs.

Hitta billigaste Fiskars ångmaskin ogräs hos AllaAnnonser. Finns det verkligen ingen utrustning med ångmaskin mot ogräs längre? Jag vill inte ha gasol eller liknande brännutrustning.


Mitt garage i förra huset. Det tar garanterat död på allt rotogräs. Ogräs som frösår sig får man brottas med ändå, (fröna kommer överleva), när man väl anlägger trädgården men det är inte alls lika besvärligt. Kan den fungera på detta?


Jag har börjat att gräva, men det tar . Däremot hördes Etelhags Ford-traktor med stridsvagnsmotor desto mer och Rune Pettersson hade med sig en liten ångmaskin som tuffade på fint. Grabbarna från varvet i Herrvik körde som vanligt sin stora encylindriga Bolinder tändkula. Rolf Hansson kapade och klöv ved med sin hembyggda processor.


Och hur blir man av med ogräs som har den dåliga smaken att svinga sina rötter ner mellan stenar där det är omöjligt att gräva? Ska man spruta eller vattna på ddt eller nåt. Min pappa har en sån där ångmaskin och den funkar jättebra att ta bort ogräs i gruset med.


Man kan även vattna med ättiksvatten. Hon skulle stanna hemma och rensa lite ogräs. Efter att ha stått en stund och begrundat förfallet i växthuset hade hon gett upp.


Backby där den förädlades.

Dopfunten i kyrkan är tillverkad där. Ana var lite irriterad för att jag hade smutsat ner min overall när jag rensade ogräs med João. Hon hade tvättat och strukit overallen dagen innan.


Jag drog in lukten av kol och rök och lyssnade till de pysande ljuden från de stora , svarta lokens ångmaskiner. Det kändes hemtrevligt och stillade min oro för en liten . Snart hade han en lysande, stinkande lasso av giftigt ogräs. De första katoblepones lufsade in på torget, brölande av ilska. Gröna ögon lyste under manarna. De blåste gasmoln från sina långa nosar, som lurviga ångmaskiner.


Frankla en pil mot strängen. Han kände ett styng av dåligt samvete. Utetjänst har olika maskiner till försäljning bl. För att komma till vår försäljning på Blocket, klicka på länken nedan.


Länk till blocket butiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.