torsdag 28 januari 2016

Strömavbrott malmö

I avbrottskartan hittar du aktuell information om våra strömavbrott. Klicka dig in till önskat län som har strömavbrott antingen via kartan eller via tabellen till höger. Strömavbrottet inträffade 15.


Eon vet dock ännu inte orsaken bakom avbrottet. Man har lokaliserat problemet och de flesta har återfått strömmen.

Vi är nu ute och försöker åtgärda problemet för . Lena Berglund på Eons pressjour. Du kan själv se om ditt strömavbrott redan är registrerat hos oss, då syns en markering på kartan. Det betyder att vi jobbar på att avhjälpa felet och du behöver inte anmäla det till oss.


För att läsa mer om avbrottet och när strömmen beräknas vara tillbaka klickar du på markeringen på kartan tills informationen visas. Vi arbetar ständigt med att hålla en hög leveranssäkerhet i vårt elnät. När störningar sker arbetar vi intensivt med att lösa problemet så snabbt som möjligt så att du inte behöver vara utan ström för länge.


Om ett akut strömavbrott skulle inträffa kan du följa händelseutvecklingen här på vår hemsida.

Stort strömavbrott i Malmö på nyårsnatten. Möllevångstorget i Malmö vid tolvslaget, strax före strömmen gick. Foto: Andreas Hillergren. Det nya året hade bara börjat.


Här hittar du information om driftstörningar och planerade avbrott på vårt elnät, stadsnät och fjärrvärmenät. Här informerar vi även när vår skärgårdstrafik är inställd eller om störningar som påverkar din avfallshämtning. Värst drabbade av strömavbrotten var delar av östra Malmö vid Rosengård och Fosie. Vi har problem i en fördelningsstation i Fosie.


Personal är på plats och måste kartlägga felet innan elen kan komma igång igen, så att . Ica och Bauhaus drabbade i stort strömavbrott på Hyllinge köpcenter. Avgrävda elkablar har under onsdagen slagit ut flera verksamheter på Skånes universitetssjukhus i Lund. Kapaciteten har under eftermiddagen börjat återhämta sig, men tills vidare ställs alla planerade operationer in. Om det blir strömavbrott.


Om strömmen försvinner blir det kolmörkt i trapporna. Hissarna stannar och allt annat som drivs med ström slutar att fungera. För att ta sig ut måste man i sådan situation använda trappan.

Inget får förvaras i trappan eftersom detta är den enda utrymningsväg som finns i fastigheterna. Ett strömavbrott orsakade på fredagsmorgonen tågstopp på Malmö central. Klockan halv åtta revs en kontaktledning vid lokstallarna i Malmö ner av ett tåg. Av säkerhetsskäl fick strömmen stängas av på hela centralstationen. Efter någon timme fanns åter ström till alla spår utom ett och trafiken kunde komma i gång igen, . Här visar vi pågående och nyligen avklarade strömavbrott i våra nät.


Vi har nätområden i Skåne, Blekinge och Småland. För mer information om ett avbrott zooma in på kartan och klicka på nålen. Observera att för tillfället visas endast strömavbrott , och inte driftstörningar på fjärrvärme, gas och fiber.


See what people are saying and join the conversation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.