söndag 24 januari 2016

Jobba utomlands arbetsförmedlingen

Här har vi samlat information om lediga jobb , tävlingar och uppdrag för konstnärer, auditions, nätverk och andra länkar som innehåller lämplig information för dig som vill söka dig ut till Europa. Länkarna är per land med korta angivelser om vilken typ av information de innehåller. Hoppas att du finner något intressant att . Pengarna är tänkta som ett startbidrag för att kunna . Au-pair i USA eller Storbritannien.

På mässan European Job Days i Västerås har du chansen att hitta nytt jobb utomlands inom en rad olika branscher. Hitta ditt nya jobb här. Finansbranschen – kvalificerade jobb inom många områden.


Jobb för dig som längtar utomlands. Ditt första Euresjobb är ett projekt som syftar till att hjälpa ungdomar mellan och år att hitta ett jobb eller en läroavtalsplats i andra EU-länder. När du söker jobb utomlands har du samma rättigheter som medborgarna i ditt värdland när det gäller.


Ditt nya land kan komma att vänta tills du har fått verklig anknytning till en lokala arbetsmarknaden innan . Den kompletta siten för dig som vill hitta ett jobb!

Här finns en lista på siter som förmedlar jobb och studier utomlands på internet. Du hittar allt från jobb på kryssningsfartyg, hotell, SPA-jobb, Offshore, skid. Platsbanken i din mobiltelefon. I Hjälp, högst upp till höger på sidan, finns information om hur du söker och prenumererar på platsannonser, skickar ansökan och mycket mer.


Pröva ett nytt sätt att leta jobb i . Om du har frågor om din arbetslöshetsersättning efter att ha arbetat eller studerat utomlands ska du kontakta din arbetslöshetskassa. Om du inte är medlem i någon arbetslöshetskassa ska du kontakta Alfa-kassan. Tidigare gällde det bara inom Sverige, men systemet kritiserades av EU-kommissionen för att vara ett hinder mot den fria rörligheten i Europa.


Besök gärna ett informationsmöte där vi berättar mer, läs mer här! Ekonomiskt stöd när du får jobb i Europa. Work in Europe ger ett nära samarbete och täta kontakter med arbetsgivare inom olika . Du ska snarast anmäla dig på den offentliga arbetsförmedlingen i det land som du är beviljad att åka på sökanderesa till.


Myndigheten har misslyckats med den så kallade matchningen, det vill säga kompetensutveckla och utbilda arbetslösa till de jobb. På arbetsförmedlingen hjälper de dig med en handlingsplan, tips på lämpliga jobb, CV-granskningar med mera. För att ersättningen ska betalas ut är det viktigt att du går på dina bokade möten, rapporterar dina aktiviteter och söker jobb. Funderar du på att jobba utomlands ?

Maria Wikström och Ida Hultgren från Karlskrona är två som vill prova på att jobba utomlands. Arbetsförmedlingen Eures finns också på plats, för att ge tips till dem som är intresserade av att jobba utomlands. I mars åker de med rekryteringsbuss till Norge.


För det finns ett stort intresse . Ta reda på vilka förutsättningar som krävs för att du ska få jobba i det land du vill åka till. Om du vill ha hjälp med det så vänd dig till arbetsförmedlingen. När du sedan har sökt och fått ett jobb så ska du kolla med facket om lönen är rimlig.


Jag tycker inte att man ska sälja sig billigt bara för att det är ett jobb utomlands.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.