onsdag 20 januari 2016

Hyresrätt stockholm utan kö

Under namnet Bostadssnabben annonserar vi bostäder som av olika skäl kräver snabb eller särskild hantering för att bli uthyrda i tid. För dessa bostäder gäller inte kötid , utan att snabbt anmäla sitt intresse. Man som går på ett övergångsställe och tittar i sin mobil . Hyresrätt utan kötid - bara på Qasa!


Vi på Qasa tycker att bostadsköer fungerar ganska dåligt.

Därför har vi utvecklat en smart algoritm för att matcha ihop hyressökande och bostäder, där kötid inte spelar någon roll. Förutom i Råcksta finns det lägenheter med kort kötid i bland annat Söderhöjden i Järfälla, Svanhöjden i Nacka, Steningehöjden i Sigtuna och södra Rosendal i Uppsala. Tycker folk att nyproduktionen däremot ligger på helt rätt ställe kan kötiden gå upp. Här räknas alltså inte kötid , utan bygger på första kvarn principen, de ca. En perfekt chans för dig som nyligen ställt dig i bostadskön alltså!


Men ibland släpps det nyproduktion som är så pass svår att hyra ut att kötiden hamnar under ett år. Det skriver SvD Näringsliv.

Stockholms bostadskö är ökänt lång. Numera verkar det dock vara omöjligt. De har också fastigheter i innerstan, men de är bara till för dem som står i den interna kön.


Dock utan besittningsskydd. Då är det svårt att få förstahandskontrakt – men inte omöjligt. Alla är välkomna att hyra en hyresrätt från Ikano Bostad. Här kan du läsa om hur du anmäler ditt intresse och hur vi går tillväga när en lägenhet blir ledig.


Om du är aktiv och snabb kan du ha tur, vissa har till exempel ”först till kvarn” och då spelar det ingen roll vilken kötid du har. Jag trivs bra i min lägenhet idag. LÄS MER: Sommar - då är det rea i bostadskön. Det finns förstahandskontrakt på hyresrätter som ibland måste förmedlas nästan utan kötid även i Storstockholm.


Totalt rör det sig om strax . Vissa värdar har lägenheter utan kötid där man istället får lämna en intresseanmälan. Det är Bostadsförmedlingen som förmedlar de flesta av våra lediga lägenheter. Följande är de hyresvärdar och sidor med andrahandskontrakt som vi bevakar och tar in lediga lägenheter.

Förstahand ( bostadskön). De flesta förstahandskontrakt som kommer ut fördelas genom en bostadskö. För att få populära lägenheter i centrala områden måste man oftast stått flera år i kön. Men det finns hyresrätter som förmedlas nästan helt utan kötid. Det gäller oftast nyproduktion med höga hyror och därmed höga inkomstkrav på hyresgästen.


I Råcksta fick vi släppa lägenheter utanför . Kostnaden för att stå i kön är inte mer än några par öl per år. Med de utmaningar som finns idag på bostadsmarknaden utvidgar vi nu vår verksamhet till att jobba mer med hyresrätter : både utöka det egna beståndet och utveckla nya åt externa investerare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.