onsdag 27 januari 2016

Sveaskog fiske

Med Sveaskogs olika fiskekort kommer du att upptäcka att här finns något för alla. I norr finner du sträckor för öring- och harrfiske, skogstjärnar med abborre och gädda samt älvsträckor med laxfiske. I söder kan du fiska abborre, gädda, mört, braxen, sutare, ål, björkna, ruda och andra mer udda arter. Sveaskog har många attraktiva fiskevatten på sina marker runt om i landet och vi vill att fler ska få chansen att komma ut i naturen och uppleva glädjen med fiske och vistas vid ett vatten.


Alla kan fiska – det är lätt, roligt och spännande samtidigt som det är en källa till rekreation och umgänge.

Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att uppleva glädjen med fiske eller helt enkelt njuta av en rofylld stund vid ett vatten. I kartan hittar du alla våra områden för fiskekort, välkommen att hitta ditt fiskeäventyr. Sveaskog erbjuder många jakt-, fiske - och friluftsmöjligheter. Vi främjar också en utvecklad naturturism i Sverige. Här hittar du våra kontaktpersoner inom fiske - och fiskeförvaltning.


Emellanåt har Sveaskog lediga sjöar och tjärnar över hela landet som du kan arrendera för fiske eller kräftfiske. Det börjar bli ganska populärt. Att ha en egen sjö eller tjärn att plantera ut fisk i är en speciell känsla, säger Petter Johansson, som är kundansvarig fiske i norra Sverige.

Sveaskog arbetar för att ge fler möjlighet att uppleva glädjen med fiske och satsar därför på att intressera unga för fiske och natur. På denna halvö som också är Ekopark och ett populärt område för friluftsliv och naturupplevelser möts hav och skog. Här kan du pröva fiskelyckan i någon av de många sjöarna. Abborre och gädda trivs tillsammans med en och annan öring.


I sjön Vågen finns även inplanterad regnbåge. Fiskekort Hornslandet är en produkt . Kronofiske Malingsbo ( Sveaskog ) omfattar sjöar och km rinnande vatten, området erbjuder ett mycket varierat fiske , för både erfarna sportfiskaren som för rena nybörjare. Här fiskar du på naturlig bestånd av gädda, abborre, öring och röding i både tjärnar, sjöar och strömmande vatten. Jakt- och fiske är en viktig och växande affär för Sveaskogs resultatområden.


Samtidigt ökar turismen till Sverige stadigt, och nya digitala och relationsbaserade försäljningskanaler öppnas. Mörrum med Ola i spetsen har de senaste åren tagit stora steg med ökad försäljning och marknadsföring av unika . Sveaskog vill att fritidsfiske ska bli en avdragsgill friskvårdsförmån för företag. Sveaskog som äger många fiskevatten och vill sälja fiskekort tycker. Här finns fina bär- och svampmarker, fiske i både strömmande vatten och sjöar.


Ekopark Käringberget erbjuder goda möjligheter till jakt och fiske. I flertalet av småsjöarna i ekoparken finns.

Se karta under Fiskevårdsområden till vänster. Området på Käringberget har Sveaskog nyligen upprustat med nya gångspångar, grill, utedass med mera. Nu blir det nytag, konstaterar Erik Björnlun kundansvarig vid Sveaskog fiske , med anledning av att fisket på Hornslandet gått i stå under en längre tid.


Bakgrunden är bland annat att Sveaskog släppt idén om sitt Sverigefiskekort och sedan årsskiftet valt att i stället sälja kort i fem fiskekortsområden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.