måndag 25 januari 2016

Pris per hektar åkermark skåne

Statistiken visar att prisbilden för den mest bördiga åkermarken fortsatt stiga medan mindre bördig åkermark sjunkit marginellt i pris. Genomsnittspriset skiljer . I delar av Skåne och Östergötland finner vi den mest bördiga åkermarken, region 1. Du kan läsa mer i vårt statistiska meddelande eller hitta priserna under rubriken priser i vår statistiska databas. Samtidigt som priset för den mest bördiga åkermarken forsätter stiga har mindre åkermark sjunkit marginellt.


Men priserna skiljer sig åt.

Det motsvarar en ökning . Priset på åkermark i landet har fortsatt uppåt. LRF Konsult har redovisat den sammanställda statistiken över förmedlad åkermark. Betesmark kanske hälften. Beroende på avkastning i ton per hektar är Sveriges åkermark indelad i fem regioner. Priser i skogskubikmeter per hektar.


Dessa sammanfaller dock inte helt med landets geografiska indelning. Den bästa avkastningen har region och som huvudsakligen finns i Skåne och på Östgötaslätten.

Bo Anselmsson och Gert-Peter Engström är . I södra skåne (främst de västra delarna) kostar hektar åkermark mellan 250. Den bördiga marken i region som innefattar delar av Skåne , Västra Götalan Östergötlan Södermanlan. Vi har klass 10-mark på ett antal ställen i sydöstra Skåne , till exempel vid Löderup och Borrby.


Den dyraste markbiten vi har sålt ligger vid Hannas, den sålde vi förra året, berättar Engström. Då kan det handla om lite sämre jord eller att . Pris på jaktarrende, åkermark i skåne. Hej Jag undrar om någon här har en uppfattning om vad ett jaktarrende ungefär ligger på per hektar i Skånes inland?


Den består av lite sumpmark, kanske två hektar betesmark och resten åker. Hörby kommun, vad är det värt ? Skåne är den enda region i landet där det odlas sockerbetor. Att lönsamheten för just sockerbetor ökade rejält i fjor bidrog, enligt LRF, sannolikt också till att priset på åkermark ökade i fjor. Skåne , Östergötlan Västra Götaland och Mälardalen, där priset på åkermark steg med procent, enligt statistik från LRF Konsult. Givetvis betalar man för m3sk men också för boniteten (om man investerar långsiktigt).


Om man istället räknar priset baserat på bonitet, hur ser siffrorna ut då per region? Siffrorna kommer från en . På fem år har markpriset för de bördigaste .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.