fredag 22 januari 2016

Jägmästare utbildning

Det är i skogen det händer. Men skogen måste skötas rätt, hållbart och varsamt. Samhället behöver ställa om från fossil till biobaserad ekonomi.


Din utbildning till jägmästare inleds med grundläggande kunskaper: Hur ekosystemen fungerar, hur skogsbruk bedrivs och vilka faktorer som styr förutsättningarna, biologiska såväl som politiska. På SLU finns också det kortare och mer praktiskt inriktade Skogsmästarprogrammet (1hp) i Skinnskatteberg. Saco har samlat information för dig som arbetar som eller vill utbilda dig till jägmästare.

Vad jobbar man me vad tjänar man, hur ser arbetsmarknaden ut? Jägmästare är en årig utbildning som rör allting som har med skog att göra. Ja, vad är du intresserad av? Alla medlemar i Skogshögskolans studentår utbildar sig till jägmästare. Jordbrukets motsvarighet till jägmästare är agronomer.


Utbildningen är en utbildning med anor, den har över 1år på nacken. Vid Helsingfors universitet i Finland är den motsvarande akademiska titeln forstmästare. Basåret ger gymnasiebehörighet i biologi, fysik, kemi och matematik.

Beroende på vad du vill studera efteråt, väljer du . Expert på naturresursen skog. Vill du arbeta som skoglig expert, koordinator eller ledare inom skogsnäringen eller med att utveckla och förvalta miljö- och naturresurser i Sverige? Vad tjänar man som jägmästare ? Du hittar även utbildningar relaterade till jägmästare. Här finns Yrkesutbildningar som matchar Jägmästare i Luleå.


Hitta din utbildning på AllaStudier. Men när jag valde utbildning så stod det mellan den utbildingen jag har idag och Jägmästare 5årig. Nu började jag fundera över hur det hade gått om jag hade valt den utbildningen i stället.


Får man jobb lätt efteråt? Vad kärvs det för betyg för att komma in och vilka gymnasieämnen . Jag läser mitt andra år till jägmästare och vill sprida lite kunskap om jägmästarprogrammet. Som fiskeintresserade är vi många som också har ett stort intresse för skogen och naturen.


Jägmästarprogrammet är en universitetsutbildning på SLU i Umeå som handlar om hur man tar tillvara på skogen . Floristutbildning Inredningsakademin. Jag var lite inne på att söka Skogsmästare från SLU ( Jägmästare kan vara intressant med men matte är inte min mega starka sida och det krävs ju matte D.) alternativt Skogs och trä från Linné universitetet. Skogsmästare lättare att få jobb med än att ha en Kandidatsexamen inom skogs och . Vänliga hälsningar Maria Studentum AB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.