torsdag 28 januari 2016

Hållbar utveckling på engelska

Tillväxten skall inte bara vara ekonomiskt hållbar, utan också miljömässigt hållbar. Hela, absolut hela, AVS-samarbetet är just inriktat på en hållbar utveckling. Glosbe, online- lexikon, gratis.


Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Snacka om hållbar utveckling på engelska.

Inom skolans värld är temat hållbar utveckling ett viktigt begrepp, tyvärr är det också svårt att förstå alla komponenter som det innehåller. I ämnesundervisningen om begreppet hållbar utveckling är det vanligt förekommande att skolan begränsar undervisningen till . Uppsatser om HåLLBAR UTVECKLING ENGELSKA. RedFox Innehåller språk och även grammatik och språkundervisning. RedFox är den mest omfattande ordbok i Finland.


Sustainable Development Goals är det mest använda engelska namnet för de globala målen för hållbar utveckling. Det förkortas både som SDG och SDGs. Ibland används det kortare uttrycket Global Goals.

Läs mer om de globala målen för hållbar utveckling här. Officiell logotyp för Sustainable . Om du undervisar i engelska kan rörligt material , föreläsningar och artiklar om hållbar utveckling med fördel användas som diskussionsunderlag, uppsatstema och debattövningar. Genom att applicera material kan eleverna på så vis möta de kursmål som rör: Muntlig presentation . Engelska och hållbar utveckling. Hållbar utveckling med människan i centrum. Under fem eftermiddagar och en heldag . Rösträtten är en personlig rättighet.


The right to vote shall be a personal right. Lokalt ledd utveckling, Community-led local development . På svenska används begreppet ” hållbar utveckling ” omväxlande med ”uthållig utveckling”. På engelska används begreppet ” sustainable . Kost och näring måste vara i centrum i en global agenda om hållbarhet.


Det säger Bente Mikkelsen från Världshälsoorganisationen (WHO) i sitt föredrag. Idag är 8miljoner människor undernärda. Att försöka eliminera världshunger och alla former av undernäring är det viktigaste politiska målet för WHO.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.